Books, Inspiratie

A Beautiful Mess Photo Idea Book [review]

A Beautiful Mess Photo Idea Book
Toen de dames achter A Beautiful Mess aankondigden dat ze een boek gingen schrijven, was ik natuurlijk direct nieuwsgierig. A Beautiful Mess is één van die blogs die ik al jaren volg en waar ik nog steeds erg uitkijk naar nieuwe blogposts. Bovendien zijn ze ook nog eens één van mijn grote voorbeelden van wat je met een blog en een hoop doorzettingsvermogen en creativiteit allemaal kan bereiken.

// When the ladies behind A Beautiful Mess announced they where writing a book, I was immediately intrigued. A Beautiful Mess is one of those blogs I’ve been following for years and I still look forward to new content. They’re also a bit of a blog-heroes for me, because they show perfectly what one can do with a blog, a bit of creativity and perseverance.

A Beautiful Mess Photo Idea Book
A Beautiful Mess Photo Idea Book

Begin Oktober viel hun boek hier in de brievenbus en in tegenstelling tot wat velen misschien verwachtten is het geen stijl- of DIY-boek, maar een Photo Idea Book. Niet verwonderlijk, zo schrijven ze zelf, want fotografie maakt een belangrijk deel van hun leven uit.

// At the beginning of October they’re book fell into my mailbox. As opposed to what most people would have expected, it isn’t a style- or DIY book, but a Photo Idea Book. Not so surprisingly, they claim, since photography is a very important part of their life.

A Beautiful Mess Photo Idea Book
A Beautiful Mess Photo Idea Book

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die ieder een specifiek onderdeel van fotograferen onder de loep nemen. Zo is er een deeltje over hoe je het beste mensen kan fotograferen, wat je allemaal kan met licht of (heel erg passend nu selfie woord van het jaar is) hoe je het best foto’s van jezelf kan nemen. Het boek bevat vooral ideeën, dus veel technische uitleg moet je niet verwachten. In de lijn van de A Beautiful Mess blog wil het boek vooral inspireren. Doe het zelvers moeten trouwens niet wanhopen, er staan ook genoeg tutorials om een leuke foto-achtergronden te maken of originele ideeën om je foto’s op allerlei manieren tentoon te stellen.

// The book consists of a few different chapters, all about one or another specific part of photographing. There are chapters about the best way to capture people, or about all the things you can do with light, or (very appropriate since selfie has been voted to Word of the Year here in Belgium) how to capture yourself in different ways. The book contains a lot of ideas on how to make the best of your photographing skills, but don’t expect to much technical talk. In a typical A Beautiful Mess style, the book is meant to inspire. DIY-ers shouldn’t despair by the way their are a lot of nice tutorials in the book, ranging from making your own photo backdrops and props, too a lot of different ways for showing of your photos.

A Beautiful Mess Photo Idea Book
A Beautiful Mess Photo Idea Book

Hoewel ik de inspirerende en persoonlijke schrijfstijl van de A Beautiful Mess blog en de e-courses mistte, vond ik het toch een erg leuk boekje, om niet te zeggen ideaal kerst-cadeau materiaal voor de creatieve zielen in uw leven! 🙂

// Personally, I missed the personal and inspiring writing style from the A Beautiful Mess blog and the e-courses, but I really did enjoy this book. I also would think this would make the perfect Christmas gift for the creative souls in your life. 🙂

A Beautiful Mess Photo Idea Book door Elsie Larson en Emma Chapman – €15,99 // A Beautiful Mess Photo Ideo Book by Elsie Larson and Emma Chapman – €13,41

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply pebblyn December 18, 2013 at 11:06 am

    Ik hoop dan ook dat het hier onder de kerstboom ligt pour moi! (Want nee, ik ben er nog altijd niet toegekomen om het te bestellen, dus heb ik het maar op m’n verlanglijstje gegooid.) 😀

  • Leave a Reply