365 DoD

365 Days of Drawing [n°5]

Mijn 365 dagen project zit er ondertussen op, maar ik wou jullie toch nog een laatste blik in mijn schetsboek gunnen. Nu ja, laatste; ik denk dat ik wel schetsboek updates ga blijven doen, maar het is alleszins de laatste 365 Days of Drawing update. Ondertussen ben ik aan een nieuwe 365 dagen project begonnen, waar ik het voorlopig erg moeilijk mee heb, maar meer daarover later.

Mijn 365 Dagen project ging trouwens geweldig goed tot aan mijn Drawing Challenge. Tekenen op basis van een thema bleek iets heel erg lastig te zijn. Daarna was ik een beetje mijn ritme kwijt en in combinatie met veel schoolwerk slaagde ik er niet altijd in om de dag zelf mijn tekening te maken. Dat neemt niet weg dat ik mijn project toch als geslaagd beschouw. Ik ben uiteindelijk veel meer beginnen schetsen en de dagen dat ik miste (en achteraf inhaalde!) tekende ik meestal wel voor school. 🙂

// I finished my 365 days projects a couple of days ago, so this will be my last 365 Days of Drawing update! I’ll keep on posting sketchbooks update of course. And updates of mu new 365 days project, about which I will tell you more later. 

I really liked doing these 365 Days of Drawing, although it wasn’t always easy. Until my Drawing Challenge in November everything went well, but drawing based on themes was a little harder then I’d expected. Afterwards I found it hard to find my rhythm again and combined with the heaps of schoolwork, I may have missed a couple of days here and there (but I caught up afterwards). So I do consider this project as a success, I drew more than ever, which was the important part!

365-dagen05_01 365-dagen05_02 365-dagen05_03 365-dagen05_04 365-dagen05_05 365-dagen05_06 365-dagen05_07 365-dagen05_08 365-dagen05_09 365-dagen05_10 365-dagen05_11 365-dagen05_12 365-dagen05_13 365-dagen05_14Het valt misschien een beetje op, maar de laatste maand heb ik mij een paar keer laten inspireren door kunstenaars die ik geweldig vind. Ik ben er van overtuigd dat tekenen en een eigen stijl dingen zijn die opgeslagen zijn in een soort “muscle memory”. Ik ben alleen niet zo tevreden over mijn eigen stijl, dus ga ik proberen wat nieuwe dingen in te voeren in mijn spier, dingen die ik bij anderen heel erg hard apprecieer (bv bij Nomi Chi, Sandra Dieckmann, Alice Savage, Caitlin Hackett & Marco Mazzoni). Ik weet dat niet iedereen dat zo tof vindt om gekopieerd te worden, maar het is niet mijn bedoeling om één iemand letterlijk te kopiëren. Ik hoop door te oefenen in andere stijlen, er iets van in mijn eigen stijl sluipt.

 // You may have noticed I tried some different styles this last month, inspired by artists I really admire (eg. Nomi ChiSandra DieckmannAlice SavageCaitlin Hackett & Marco Mazzoni) . I believe drawing and having a personal drawing style both are something you train yourself in, some sort of muscle memory. Because I’m not that happy about my own style and after a year of drawing each day it hasn’t changed much, I decided to give my muscle some new input. I know not everybody will be happy about being copied in some way, but it’s not my intention to copy one person’s style. I just hope by practising in different styles, some little part will stick to my own and I can evolve to drawing in a way I like. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Inge Snuffel January 23, 2014 at 3:59 pm

    heel mooi vind ik!

  • Reply Kim / Vintage & Beauty January 23, 2014 at 8:01 pm

    Wat kun jij leuk schetsen! Vooral die tweede vind ik heel mooi 🙂

  • Reply Liesbeth January 24, 2014 at 10:56 am

    Mooi. En de meisjes die je tekent hebben zo’n mooie glans in hun haren: dat vind ik echt heel knap gedaan!

  • Leave a Reply