Daily Life

Happy bday to me – 25 before 26 recap

Mijn 25e levensjaar en dus ook mijn tijd om aan mijn 25 before 26 lijst te werken zit er op. Op sommige dagen heb ik het gevoel dat ik amper iets doe met mijn tijd, maar wanneer ik terugblik op mijn lijst en de foto’s van afgelopen jaar, dan kan ik niet anders dan besluiten dat ik toch een bezig bij ben. Ik geloof dat mijn lijstje daar mee verantwoordelijk voor is, de spreekwoordelijke schop onder mijn kont die ik soms nodig heb om gemotiveerd te blijven. Voor jaar 26 komt er ook een lijst, alleen is die nog niet volledig af. Enfin, er is nog tijd. Eerst nog een, toch wel tevreden, terugblik op afgelopen jaar.

01. Draw the Illustration Friday topic every week (8/52) – Nogal mislukt. Het werd mij al snel duidelijk dat tekenen op basis van een heel vaag geformuleerd thema niet zo mijn ding is. Iets wat tijdens de Big Draw-ing Challenge nogmaals bevestigd werd. Laat mij maar random schetsjes maken

25before26_beurs

02. Participate in a handmade/craft market – Jup, in februari 2013 stond ik op Let’s LousART. Het was een leerrijke ervaring, maar tegelijkertijd ben ik sindsdien nogal terughoudend om op marktjes te gaan staan. Op Let’s LousART was er niet veel verkoop, er waren standjes die gelijkaardig producten aan dumpingprijzen verkochten en het was koud om een hele dag stil te zitten in de zaal (maar gelukkig stond ik niet in de ijskoude gangen!)

25before26_master

03. Get my Master in Communication Sciences – Ook yay! Het heeft eventjes geduurd, maar ik heb nu een master! 🙂

04. Finally get my driving license – Niet helemaal gelukt, maar ik maakte vooruitgang! Ik haalde (opnieuw) mijn theoretisch rijbewijs. Ondertussen is dat ook al een paar maand geleden en ben ik nog altijd niet in de auto gestapt. Hmm, we gaan er toch echt wel werk van moeten maken in 2014.

05. Play the lottery once (and win ;)) – Gespeeld, ja, gewonnen, neen. Het was wel spannend om zo eens mee te doen, want allez, ge weet nooit hé.

25before26_bos

06. Make some long walks in the forest – Ik ging wandelen in en rond het Brakelbos, vond het leuk en wou het opnieuw doen. Alleen kwam het er niet meer van. Mijn drang naar bossen en weilanden is echter nog niet wegge-ebt, dus ik hoop dat ik nog een paar keer richting bos en hei kan trekken in de volgende 365 dagen.

07. Read thirty (30!) books (21/30) – Leek mij zo een haalbaar doel, aangezien ik vorig jaar 27 boeken las. Helaas las ik vanaf oktober bijna niets meer (door, sjah, schoolwerk). 21 boeken is ook al iets, een paar jaar terug las ik amper een boek op een jaar.

08. Finish “Mess” and “This is not a book” – Oeps, dikke faal. Ik heb ze zelf niet open gedaan. Boeken vermassacreren, het blijft een gevoelig thema. Ooit ga ik mij daar nochtans eens compleet in laten gaan!

25before26_GDM

09. Start my bachelor Graphic Design and Digital Media – Een semester later dan gehoopt (want plots kon starten in het 2e semester niet meer, Artevelde en duidelijke éénduidige consequente communicatie? Hahaha!), maar ik zit hier nu te bekomen van mijn eerste semester en kijk nog altijd geweldig uit naar de volgende drie semesters. Ondanks de vermoeidheid en de constante staat van lichte “aah, ik kan het niet aan”-paniek, is dit wat ik wil doen.

10. Organize a craft party – Lalala, nog een faal. Het kan nochtans niet moeilijk zijn om wat mensen, knutselgerief en cupcakes samen rond een tafel te krijgen, maar toch…

25before26_eten

11. Learn to cook a few classic Flemish dishes – Niet dat jullie er veel van gemerkt hebben op de blog, maar ik heb mijn portie Vlaamse Klassiekers achter de rug. Dit doet er mij aan denken dat ik dringend nog eens stoverij en vol-au-vent moet maken!

12. Sew 10 pieces of clothing – Helaas niet gelukt. Ik kwam aan vijf stuks dit jaar, wat ik eigenlijk een beetje weinig vind. Ik maakte ze ook allemaal in de eerste helft van het jaar, ik geloof niet dat er na September nog een kledingstuk van onder mijn naaimachine gerold is.

13. Read Oblomov by Ivan Goncharov – Nope. Veel aan gedacht, maar er was altijd iets leukers om te beginnen lezen. 🙂

25before26_dawanda

14. Say more “no” to my comfort zone & do some crazy & spontaneous things – Ik ging naar Antwerpen voor de Veritas Sew Be Do voorstelling en ontmoette Elisse, ik deed mee aan een Photo Challenge waarvoor ik mijn camera mee buiten moest nemen, ik riep een hoop bloggers die ik nog nooit had ontmoet op om samen in Gent af te spreken, ik trok alleen naar Brussel met de trein, richting Dawanda Designmarkt, ik deed mee aan het ingangsexamen van het KASK en ik schreef mij in in een compleet nieuwe richting en maakte zelf vriendjes. Die comfortzone lijkt na dit jaar heel wat minder aanlokkelijk. Op mijn deelname aan het KASK examen ben ik wel een beetje trots. Het blijft niet leuk om te horen dat ge niet goed genoeg zijt, maaaarrrr ik heb mijn best gedaan, heb kritiek getrotseerd zonder te bleiten, ben dag twee teruggekomen voor meer kritiek en ik heb dat allemaal gedaan zonder dood te gaan van de zenuwen en de stress.

25before26_studio

15. Finish my studio space redecoration – Ook gelukt. Ik schoof wat met mij bureau en met mijn kasten en kwam tot een inrichting die perfect werkt. Ik nam jullie zelf mee op Studio Tour. Nu nog alles even opgeruimd kunnen houden als op mijn foto’s en we zijn er. 🙂

25before26_parijs

16. Rediscover a city where I’ve been before – Ja! Ik ging naar Parijs, een stad waar ik slechts eenmalig was geweest, op uitstap met het 2e middelbaar. Helaas is het er nog altijd niet van gekomen om een blogpost over mijn citytrip te schrijven, maar het was er druk; zo druk! Gelukkig ook wel leuk, misschien eens een (dag)tripje om af en toe eens te maken.

17. Paint five paintings on canvas – Helaas, dat is er niet van gekomen. Ik heb nog geprobeerd om vijf schilderijen met waterverf op papier te maken, maar nummer drie, vier en vijf zijn nog niet volledig ingekleurd geraakt.

25before26_magazine

18. Produce a mini-magazine – Na mijn Parijs-reis kwam de blogmeet en toen had ik iets nodig om uit te delen. Ik maakte een mini-magazine over Parijs en was tevreden met het resultaat van een dagje hard werken (al zou ik het nu helemaal anders doen, een semester Grafische & Digitale Media heeft mij toch al iets bijgebracht!)

19. Give my bedroom a make-over – Kwam er ook niet van, maar was eigenlijk ook niet zo dringend.

20. Discover a new country – We hadden dit jaar enkel budget en tijd om naar Parijs te reizen, we gingen helaas dus geen nieuw land exploreren. In 2014 gaat dat er wellicht wel van komen, als alles op tijd gepland raakt tenminste. 😀

25before26_365DoD

21. Start & complete a 365-days project. I chose 365 Days of Drawing – Vorige week mocht ik 365/365 onder mijn tekening schrijven en daarmee sloot ik mijn eerste 365-dagen project af. Het was niet altijd even makkelijk, maar wel erg leuk om te doen. Ik kan iedereen zo een project aanraden!

22. Read “The Great Gatsby” & watch the movie – Ik las het boek (een beetje saai) en zag de film (interessanter dan het boek), maar ik was niet onder de indruk van het verhaal.

23. Give my blog a make-over – Ik was mijn design al een tijdje beu en het nieuwe design kon niet snel genoeg komen. Ondertussen ben ik het ook een beetje beu gezien, dus binnenkort is het nog eens tijd voor verandering.

25before26_schedel

24. Get a little obsessed with skulls & butterflies – Een beetje een vreemde hobby, waar ik nog niet echt heb over durven schrijven. Ik verdiepte mij dit jaar in het opspelden van vlinders en bekeek de mogelijkheden om een showcase met vlinders mee te brengen uit Parijs. Alleen, al die vlinders worden speciaal voor die kasten gekweekt en gedood, wat het ergens doet wringen in mijn hoofd. Ik overwoog om zelf (dode) vlinders te gaan zoeken en op te spelden, maar in een land waar het zo droef gesteld is met de vlinderpopulatie is dat niet voor de hand liggend. Mijn schedelcollectie breide ik wel uit, met een paar rattenschedels. Ik ben ook nog bezig met het verwerken van een merel en een vleermuis (slachtoffers van onze katten, ondanks hun belletjes), een egel (dood gevonden in de tuin) en onlangs kreeg ik een wezel (gepakt door iemand anders zijn kat). Ik ben héél erg benieuwd naar al die verschillende schedeltjes.

25before26_meetup

25. Meet a fellow blogger (or if I feel particularly brave organise a blogmeet) – Ik ontmoete Elisse toen we samen naar de Sew Be Do voorstelling van Veritas trokken en dat viel zo goed mee dat ik nog wel wat andere bloggers wou ontmoeten. Ik maakte plannen voor een blogmeet en half augustus kwamen we samen in de tuin van de Sint Pietersabdij voor een gezellige middag babbelen en desserts eten. Ik ga het blijven zeggen: dat moeten we nog eens doen. Ondertussen miste ik met veel spijt een kans op een nieuwe blogmeet, afgelopen weekend kwamen er een hoop naai-bloggers samen in Antwerpen, maar mijn schoolwerk ging voor.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply pebblyn January 24, 2014 at 4:00 pm

  Nog acht gelukkige verjaardagsuren! 😀 Een craft party organiseren vind ik overigens een heel strak plan voor je 26 before 27-lijstje, want er liggen fotoalbums en foto’s en scrapgerief op mij te wachten tot ik eens tijd en plaats vind om eraan te beginnen.
  Maar eerst en vooral genieten van je verjaardag(sweekend) 🙂

  • Reply Plutomeisje January 25, 2014 at 10:30 pm

   Haha, een blogmeet meets craftparty, dat is misschien nog wel eens een idee! 😀

 • Reply Fenne January 24, 2014 at 5:56 pm

  Gelukkige verjaardag en drie dikke virtuele zoenen!
  Die schedels fascineren me enorm, het zou heel fijn zijn om er eens een blogje over te zien verschijnen. Ik had vorig jaar een dode vos gevonden maar alleen durfde ik er niet aan beginnen, toch wat spijt van.
  Moest je stoverij of vol au vent ook een veggie willen maken moet je eens kijken op kikkererwt.be . Vriendlief heeft een soort langlopende uitdaging om Belgische klassiekers op z’n vegetarisch klaar te maken 🙂
  Ik hoop dat je ondanks de schooldrukte toch fijn kan vieren!

  • Reply Plutomeisje January 25, 2014 at 10:33 pm

   Dank u. 🙂
   ‘k Zal er eens werk van maken, van een schedelpost. Persoonlijk zou ik wel opletten met een vos (heeft een paar nare parasieten die naar mensen kunnen overgaan), maar als je hem nog weet liggen kan je nu misschien een bijna-perfect opgekuiste schedel vinden, daar zou ik wel voor gaan! 😛

   En die vegie versies klikken nog wel goed (ben eens gaan kijken), wie weet op het volgende etentje dat ik geef 🙂

   (en de schooldrukte is gelukkig sinds donderdag voorbij! Net op tijd om van mijn verjaardag te kunnen genieten)

 • Reply Irena January 24, 2014 at 5:59 pm

  Ik moet ook maar eens wat vaker gaan wandelen! Gelukkig zit ik op letterlijk 1 minuut stappen van een bos op kot, dus als ontspanning ga ik tussen het blokken door af en toe hertjes spotten 😉

  • Reply Plutomeisje January 25, 2014 at 10:34 pm

   Ooh, hertjes spotten! Daarvoor moet ik al een paar uur rijden, vrees ik.. Succes nog met de blok!

 • Reply Elisse January 25, 2014 at 4:16 pm

  Aaah gelukkige verjaardag nog Eline! Stom Facebookverlof en was het dus vergeten 🙁 Anyway, wat heb je dit jaar veel kunnen doen van je lijst! Ik ga bijlange niet aan zoveel komen denk ik. Fijn weekend nog!

  • Reply Plutomeisje January 25, 2014 at 10:35 pm

   Haha, geen erg. Ik had ook niet gedacht dat ik aan zoveel ging komen, dus wie weet lukt het nog wel (in de vakantie hé!). Is uw blok bijna voorbij?

 • Reply Wendyp January 25, 2014 at 7:28 pm

  Gelukkige verjaardag! En wat een leuke en indrukwekkende lijst. Lijstjes maken is echt niet aan mij besteed, maar iemand anders’ lijstjes lezen vind ik super…

  Mijn hart brak als ik nummer 22 las. The Great Gatsby is een van mijn favoriete boeken, de verering en verbloeming van de herinnering, de melancholie naar wat was en kon geweest zijn en dan het einde… Oh…Hartverscheurend… En de film vond ik spectaculair, de kostuums, de interieurs. Impressionant. En Leonardo DiCaprio als kers op de taart…

  • Reply Plutomeisje January 25, 2014 at 10:37 pm

   Dank u. 🙂
   En ja, de gustibus et coloribus… Ik was niet zo onder de indruk van de schrijfstijl of de melancholie, misschien dat ik één van zijn andere boeken wel nog eens een kans geef dit jaar.

   • Reply Wendyp January 28, 2014 at 8:02 pm

    Ik geef eerlijk toe dat ik het boek wel 3 keer gelezen heb voor ik er echt mee weg was…

  Leave a Reply