Workspace

School Projects

English

When the exams came nearby I was sort of looking forward to them, because I thought we would have a chill time, only studying and no assignments for a while. Alas, I was very wrong. We got some extra assignments which we had to finish by the end of the exam period. Between my last exam and the deadline there were only four days, and because I’m not very good at studying and working on projects at the same time, those four days were all I got. Well, minus one, because I had some sort of migraine attack on day two. Not a good moment. Next time I definitely will start a bit sooner!

We had to create a couple of things (a flyer, a poster, a logo and some card for a memory game), all about an animal happening for kids. We could pick our theme freely and because I wanted to draw some weird animals, I chose Australian mammals. Which wasn’t a very good choice, because most of the more special Australian animals apparently aren’t very photogenetic (although they are all frickin cute when they are little). Try a google search for good usable photos of a Tasmanian Devil, a Bilby or a Tree Kangaroo. Not much huh? Now try a plathypus. Apparently Australians don’t spend much time photographing their wildlife.

And last, but not least, we had to make some extra sketches, one of which was themed “party” but we could only draw standing cilinders. Not easy to create a party atmosphere, but with the right drink, you get there. πŸ™‚

Nederlands

Tijdens de afgelopen examenperiode kregen we een paar extra opdrachten mee van onze docenten schetsen en grafische vormgeving. Het leverde heel wat binnensmonds (en luidkeels) gevloek op, aangezien ik had uitgekeken naar een rustige, opdracht-vrije examenperiode. Mijn planning draaide ook een beetje in de soep, want de combinatie van werkjes maken, studeren en examens gaan invullen was niet bepaald iets dat ik gewoon was. Tussen mijn laatste examen en mijn deadline had ik vier dagen, waarop ik mijn werkje maakte. Wel eigenlijk drie dagen aangezien ik erin slaagde om op dag twee een migraine aanval te doen. Geen goed moment. Mijn opdracht raakte dus pas heel last minute afgewerkt, wat er aan te zien is. Volgende keer ga ik zeker vroeger beginnen, geen twee keer!

Onze opdracht was om een aantal dingen (poster, folder, logo, memory speelkaartjes) te creeΓ«ren rond een dierenhappening voor kinderen. We konden ons thema verder zelf kiezen en omdat ik wat specialere dieren wou kiezen, ging ik voor Australische zoogdieren. Een beetje een lastige keuze, want vindt maar een goede bruikbare foto’s van Tasmaanse duivels, bilby’s of boom kangaroos. Bovendien leek het wel of Austrlische zoogdieren allemaal heel schattig zijn wanneer ze klein zijn, maar een stuk minder liefelijk ogen in volwassen versie.

Ik moet toegeven, nadat ik de werkjes van sommige van mijn klasgenoten had gezien, was ik een beetje teleurgesteld in wat ik er zelf maar van gemaakt had. Met een beetje eerder te starten en wat meer voorstudies, was mijn concept wellicht een pak beter afgewerkt. Ik was erdoor, maar voor de volgende keer ga ik toch proberen wat harder te werken.

Voor het vak schetsen mocht ik trouwens ook nog wat extra dingen maken, onder meer een schets met als thema “feest”. Niet simpel wanneer je alleen maar rechtstaande cilinders mag tekenen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Liesbeth February 18, 2014 at 11:44 am

  je t-shirts vind ik anders echt wel leuk!

  • Reply plutomeisje February 20, 2014 at 4:04 pm

   Dank u πŸ™‚ 'k Vind ze zelf ook leuk (ik wil die met die Bilby op <3)

 • Reply Fenne February 18, 2014 at 1:28 pm

  Best grappig om te zien hoe jullie opleiding zo verschillend is van de onze. In alle opzichten denk ik πŸ™‚

  • Reply plutomeisje February 20, 2014 at 4:06 pm

   Ja hΓ©, praktijk en toepasbaarheid zijn alles bij ons. 'K zou wat meer creatieve vrijheid en kunstzinnigheid soms nochtans niet slecht vinden, maar als onze docenten het woord "kunstzinnig" in de mond nemen, klinkt dat echt nooit positief. 't Is gewoon niet hun branche :p

 • Reply An February 18, 2014 at 1:20 pm

  die tshirten zijn anders wel cool πŸ™‚

 • Reply Miss Muffin February 18, 2014 at 2:04 pm

  Ik wil die platypuss t-shirt! Schitterend dat ding, er bestaan veel te weinig vogelbekdierdingen. We need more.

  • Reply plutomeisje February 20, 2014 at 4:06 pm

   Van Vogelbekdieren bestaat echt alles te weinig, zo een ondergewaardeerd beest!

 • Reply Kathleen February 23, 2014 at 3:35 pm

  Leuk om zo'n keertje iets afgewerkts te zien. Ik zou van m'n leven er trouwens niet in slagen om zo'n Mojito poster te tekenen. Miljaar zeg.

  • Reply plutomeisje February 25, 2014 at 8:16 am

   Awel, 'k denk dat je nog zou verschieten. Ik deed dat toch toen dat ik zag wat ik had getekend, ook niet gedacht dat ik dat ging kunnen! πŸ˜€

  Leave a Reply