Inspiration, Travel

Moscow in posters

After a week spent in Saint Petersburg we took the train to Moscow. I always had the feeling, whilst talking to other people, that Moscow wasn’t really liked. Someone even went as far to call Moscow “the black pit of Russia”. Our experience luckily didn’t confirm these preconceptions. I also didn’t expect the posters to be less typical Russian than in St Petersurg. Apart from the poster designs I also found some really pretty and really strange packaging design (is it fish food or is it dried goldfish you buy?).

Na een weekje Sint Petersburg trokken we ook nog drie dagen naar Moskou. De stad heeft bij bij vele mensen niet zo een positieve bijklank, ook de Russen die we in Sint Petersburg spraken beaamden dit. Moskou zou grijs zijn en volgens één van onze mede-hostel bewoners “the black pit of Russia”. Onze ervaring met Moskou strookt gelukkig niet met de verwachtingen. Ook de posters in het straatbeeld voldeden niet aan mijn verwachtingen. Heel wat minder typisch Russisch dan Sint Petersburg vond ik. Naast de posters fotografeerde ik ook nog hele mooie en hele vreemde verpakkingen (is het visseneten of koop je gedroogde goudvis?).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kimsje May 6, 2014 at 9:38 pm

    Wat leuk! Ik wil ook graag een keer naar Moscow 🙂 Het lijkt mij een speciale sfeer daar.

    PS. Ik ben ook van Gent! Hoi!

  • Leave a Reply