Sewing, Tutorials

DIY Felt Tablet Cover

Back in January I got this amazing birthday present from the Boy. He got me a graphics tablet! I had one of these a couple of years ago and I couldn’t get the hang of it. But this one was so easy to use! I loved it! I took it with me to school a couple of times and it just sat in my backpack without proper protection, which I really didn’t like. I wanted to make a fitting cover, but I didn’t have the time to do it.. until now.

In januari kreeg ik van het Vriendje een geweldig cadeau voor mijn verjaardag: een tekentablet! Mijn eerdere ervaring met een tekentablet was niet zo geweldig, maar deze vind ik echt geweldig! Af en toe nam ik mijn tekentablet mee naar school, gewoon open en bloot in mijn rugzak gepropt. Niet iets waar ik mij erg goed bij voelde en ik wou erg graag een hoes maken. Daar had ik helaas geen tijd voor, maar nu de examens achter de rug zijn, was dit het eerste wat ik deed.

I started by taking measurements. I added 1,5cm extra to compensate for the width of the tablet (5mm) en for the seams. Whenever I sew felt I tend to take very small seams, because it’s all visible afterwards when they’re to wide. Cutting away the excess also isn’t that easy. I ended up with a 7,5mm seam on both sides and it worked perfectly. I drew the dimensions directly onto the felt.

Om te beginnen mat ik mijn tablet op. Ik nam 1,5cm extra om te compenseren voor de hoogte van het toestel (5mm) en voor de naden. Bij vilt neem ik meestal niet zo een brede naadruimte, het teveel is namelijk allemaal zichtbaar en het is niet simpel om dat mooi recht weg te knippen. Ik nam nu 7,5mm naad en dat werkte perfect. De afmetingen tekende ik rechtstreeks op mijn vilt.

You’ll need to pieces of felt for your cover. I cut one piece to about the height of my tablet. I added some extra mm’s for the seam on one side. I wanted a little flap so I could close the cover. When I cut the second piece of felt I made it a bit higher then the first. I added an extra 7,5cm. I went for a quick and easy closing solution and decided to use a strip of velcro. At about 6cm from the top border from the longest pieces of felt I added a running stitch, because I thought it would make the bending of the felt easier.

Voor de hoes heb je twee stukken vilt nodig. Ik knipte één stuk vilt gelijk met de hoogte van mijn tablet (+ wat extra naadwaarde) en liet het ander stuk zo’n 7,5cm langer zodat ik een flapje had waarmee ik mijn hoes kan afsluiten. Ik ging voor snelle en gemakkelijke sluiting met velcro. Op zo een 6cm van de bovenrand van het langste stuk stof heb ik een horizontaal stiksel aangebracht omdat ik dacht dat mijn flapje hierdoor makkelijker en mooier zou plooien.

On the shortest piece of felt I stitched a little pocket. This way I can’t lose my tablet’s usb-cable. My drawing pen also got a little holder on the front of the cover. After I pinned all the pieces to my felt, it was an easy ride to sew them all together. I really like working with felt for small projects like these, it’s very quick and you’ll end up with something that looks good. Apart from a little trimming I didn’t add any finishing touches.

Het korte stuk vilt kreeg een zakje opgestikt, zodat ik de usb-kabel van mijn tablet niet kan verliezen. De bijhorende tekenpen kreeg ook een plaatsje op de voorkant. Nadat ik alles op zijn plaats spelde, was de klus met een paar snelle stukjes rechtdoor stikken snel geklaard. Ik werk heel graag met vilt in zo’n kleine projecten, je hebt namelijk altijd snel een mooi resultaat. Extra afwerking is er niet aan (op het iets rechter knippen van de naden hier en daar na).

A couple of months ago I also made a cover for my laptop using felt. The pieces were a bit thicker (about 5mm thick as opposed to the 3mm thick felt I used now). It wasn’t as easy to handle as the little pieces now. So a few tips if you want to work with felt:

Try cutting your pieces of felt as even as possible. The better they’re cut, the easier everything will fit when you start sewing
Try using as small a seam as possible, otherwise you’ll end up needing to trim
Try to trim as little as possible afterwards. You’ll have to cut trough two layers of felt and that never goes very well
Sew slowly, especially when using thick felt, because it’s hard on your sewing machine
Keep it simple: putting folds in felt really isn’t easy

Ik maakte ook al eerder een laptophoes met vilt. Die was een stuk dikker (5mm tov 3mm nu) en was ook een stuk lastiger om te hanteren. Een paar tips om te werken met vilt:

Zorg ervoor dat je de stukken vilt direct zo mooi mogelijk uitknipt. Hoe beter geknipt, hoe beter alles past straks
Stik met zo weinig mogelijk naadwaarde, anders moet je gaan bijknippen
Probeer zo weinig mogelijk achteraf bij te knippen, dat lukt nooit goed omdat het dan over twee lagen vilt gaat
Stik langzaam, zeker bij dikke vilt, anders ziet uw naaimachine wel af
Keep it simple: plooien aanbrengen in vilt is niet gemakkelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Fenne June 19, 2014 at 8:02 am

  Mooi!

 • Reply Elisse June 19, 2014 at 8:24 am

  Mooi! Ik ga er ook eentje maken voor mijn vriend zijn iPad denk ik. Want deze ziet er zo clean en classy uit, dat kan hij wel appreciëren! 🙂

 • Reply maaikevanliefde June 19, 2014 at 8:25 am

  Waw, superchique gedaan!

 • Reply monique June 24, 2014 at 9:58 am

  Het ziet er echt heel mooi uit ! Alleen vind ik de kleur iets minder, maar ieder zo zijn smaak !

 • Reply Cathy July 8, 2014 at 6:48 am

  Tof ! Waar haalde je de vilt vind hem super ..

  • Reply plutomeisje July 8, 2014 at 5:16 pm

   Ik kocht mijn lapjes bij Schleiper. De voorgesneden stukjes zijn daar goed betaalbaar en ze hebben er veel verschillende kleuren. 🙂

  Leave a Reply