Blogging, Tips

Choose your blog reader: Bloglovin vs. Feedly

English

I quite often come across people who are wondering how to follow blogs in an easy way. Most people seem to keep all their favourite blogs in a bookmark file or follow them on Facebook, which isn’t so easy after all. Luckily there are two awesome websites that’ll make your blog-reading life easier: Bloglovin and Feedly. These blog readers are specifically designed for following and reading blogs. It’s very easy to sign up and add new blogs to your feed.

Bloglovin

Bloglovin is, to be honest, not my favourite reader for following blogs. I miss some options, but I heard from a lot of people how they love Bloglovin. Everybody can sign up for free at Bloglovin. When you have a blog yourself you can claim your blog, this way it will be linked to your profile on the site. You can add new blogs to your feed by typing in the name in the search bar. Via “edit blogs you follow” under the heart shaped menu button you can edit your blogs, but you can also put them into different groups, which is very handy when you follow a lot of different blogs.

Bloglovin has this very lovely Popular Posts and Find Blogs options, in which you can find trending blogposts or up an coming blogs. Of course, you can find Plutomeisje on Bloglovin. 😉 What I personally don’t like about Bloglovin is when you click on a post the site brings you to the blog to read it. I find this a bit tedious because when you want to read the next post you either have to go back to the Bloglovin site and click on the next post or you can click on the “older” arrow, but when you do this you can’t choose what post you’ll read next.

Feedly

Feedly does satisfies all my requirements as a blog reader. Feedly has a lot of options, so it might take a bit longer to figure everything out. I really like how you can arrange all your blogs into different groups and you can decide on the lay-out of every group separately. If you like to see pictures, you can select the “cards” view, if you want more text, you select the magazine lay-out. You can also decide the lay-out for every blog on it’s own, which is so neat! When you have blogs that posts a lot of new articles you can select the “titles” option and you’ll only see the titles.

You can sign-up for Feedly with you Google or Facebook account, but if you have a Twitter, Windows or Evernote account you can sign up with those too. Feedly also has this “You Might Also Like” option in which they show you blogs that are similar to the one you’re reading at the moment. You can also easily save and tag blogosts and you can share them or add them to a lot of different apps. Feedly also has a very nice app. And when you do like reading blog posts in their original environment: you can switch on that function in Feedly. Adding blogs is also very easy, you do this by typing the name of url into the search bar or by clicking on Ad Content in the side bar. And yes, you can follow Plutomeisje on Feedly.

So, how do you keep track of you favourite blogs? Do you use a blogreader of Facebook? Of maybe something else entirely?

Nederlands

De laatste tijd hoor ik regelmatig mensen vragen hoe je blogs nu eigenlijk best volgt, want al die links en Facebookpagina’s bijhouden, dat is toch niet alles. Wel m’n beste lezers daar bestaan oplossingen voor! Toen Google Reader een paar jaar terug ter ziele ging, kwamen er twee heel goede alternatieven op de markt: Bloglovin en Feedly. De bedoeling van deze twee blog readers is heel simpel: je maakt een account aan en je verzamelt al je favoriete blogs op één plaats.

Bloglovin

Bloglovin is om heel eerlijk te zijn niet mijn favoriete blog reader. Ik hou van net iets meer opties, maar ik heb al van veel mensen gehoord dat ze wel heel tevreden zijn met Bloglovin. Op Bloglovin kan iedereen gratis een account aanmaken en voor mensen die zelf bloggen: je kan ook je blog ‘claimen‘, waardoor hij gelinkt wordt aan je Bloglovin profiel. Via de zoekfunctie kan je blogs opzoeken en aan je feed toevoegen. Via “edit blogs you follow” in het menu onder het hartje kan je blog indelen in groepen.

Verder is Bloglovin voor heel handig omwille van hun Popular Posts en Find Blogs opties, waar je alle trending blogposts en up & coming blogs kan terugvinden. Je kan Plutomeisje natuurlijk ook terugvinden op Bloglovin. 😉 Wat ik een beetje een nadeel vind aan Bloglovin is dat telkens je op een blogbericht klikt om het te lezen je naar de blog zelf gebracht wordt. Om een volgend bericht te kunnen kiezen moet je terug naar de Bloglovin site. Je kan natuurlijk ook met de pijltjes naar de volgende post klikken, maar dan weet je niet wat er komt en ik kies graag wat ik als volgende wil lezen.

Feedly

Feedly voldoet dan weer wel perfect aan mijn behoeften. Door de vele opties vraagt het wel iets meer werk om deze blog reader uit te pluizen. Om maar iets op te noemen: je kan je posts net als bij Bloglovin sorteren in verschillende groepen en je kan zelf kiezen hoe je deze groepen wilt weergeven. Zie je graag foto’s, dan krijg je foto’s met een beetje tekst bij, wil je enkel de titels in een lijst zien staan, dan kan dat ook. Je kan ook op de naam van een blog klikken waarbij je alle posts te zien krijgt. Hierbij kan je per blog gaan beslissen hoe die posts moeten weergegeven worden. Bij hele drukke blogs kies ik voor de lijst optie, bij fotografie blogs voor de magazine look.

Aanmelden bij Feedly kan op basis van een Google of een Facebook-account, maar kan ook via Twitter, Windows of Evernote. Feedly heeft ook een heel handige “You Might Also Like” functie waarbij er altijd een paar blog gesuggereerd worden op basis van de blog die je aan het lezen bent. Je kan ook post bewaren, tags toevoegen of de blogpost delen of toevoegen aan een heleboel verschillende apps. Feedly heeft zelf trouwens een hele handig app. En voor wie wél graag posts op de originele blog leest: je kan die functie gewoon aanzetten in Feedly. Blogs toevoegen doe je door ze in de zoekbalk in te geven (of door op Ad Content in de zijbalk te klikken) en ja, je kan Plutomeisje ook terugvinden op Feedly.

Hoe volgen jullie je favoriete blogs? Via een blogreader, via Facebook of op nog een andere manier?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Miss Paperfection September 5, 2014 at 10:09 am

  Ik volg verschillende blogs via Bloglovin en Facebook. Ga zeker Feedly eens bekijken want daar had ik nog niet van gehoord.

 • Reply Mieke September 5, 2014 at 5:35 pm

  Ik gebruik ook Feedly, handig, grote fan hier! Ik wil zeker wel een keer Bloglovin' checken ook, om te zien hoe hun "find blogs" juist werkt enzo.

  (Pssst, er staat een t teveel in de http van je eerste drie links 😉 )

  • Reply plutomeisje September 8, 2014 at 8:08 am

   Een van de grootste nadelen van Blogger: ge kunt uw links dus niet testen in de preview (en daarna vergeet ik dat dus), merci om te zeggen. 🙂

 • Reply fiekefatjerietjes September 5, 2014 at 9:20 pm

  Ik gebruik ook al een hele tijd Feedly en ben er heel tevreden van. Heel handig vind ik ook de knop 'Save for later'!

  • Reply plutomeisje September 8, 2014 at 8:09 am

   Ja, die is inderdaad super! Ik gebruik die wel nog veel te weinig.

 • Reply Ines September 7, 2014 at 8:24 am

  Ik ben echt meer fan van feedly dan bloglovin'.

  • Reply plutomeisje September 8, 2014 at 8:10 am

   't Is wel opvallend hoeveel mensen hier aan Feedly zijn, ik dacht altijd dat er veel meer mensen gebruik maakten van Bloglovin (en ik verstond dat dus niet, want Feedly ♥)

  Leave a Reply