Books

September Read-a-Thon

English
September read-a-thon - books I might read

At the end of September I will participate in my first read-a-thon! A read-a-thon is an all you can read challenge in which you read as much as you can in a set period of time. Most of the time there are also extra challenges. The September Read-a-Thon is organised by the Verbeelding Bookclub on Goodreads (you might have noticed the banner in my side bar) and since it’s the first one they’ve ever organised you can choose your own challenge(s). So I had a good long thought about what I wanted my challenge to be. I decided to make it not too easy, but tried also not to go too crazy:

 • Read 100 pages a day
 • Read books from four different genres
 • Read at least one Dutch book
 • Read a book from a series I started but never finished

The Read-a-Thon will take place the last week of September, during the whole of the week (from September 22 till September 28). By the end of this week I should have read four books and together the books should count up to at least 700 pages. I already have a couple of books I’m considering reading, but I like to keep my options open.

I’ll try to share my progress on my Facebook page & if you have a Goodreads account you can befriend or follow my Goodreads profile and check my updates over there. At the end of the week I’ll also post a wrap up post here on the blog, hopefully to report some successes. 🙂 Also, if you want to join, don’t be shy and come say hi at Verbeelding Bookclub or just come up with a challenge and read along. 🙂

Nederlands
September read-a-thon - books I might read

Eind september ga ik deelnemen aan mijn eerste Read-a-Thon! Een Read-a-Thon is een leesuitdaging waarbij je zoveel mogelijk probeert te lezen in een bepaalde tijd. Meestal zijn er ook extra uitdagingen aan een Read-a-Thon verbonden (zoals “lees een boek met rood op de cover”). De September Read-a-Thon wordt georganiseerd door de Verbeelding Bookclub op Goodreads en omdat het de eerste keer is dat ze een Read-a-Thon organiseren, mogen we zelf onze uitdaging opstellen. Ik heb eens goed nagedacht over wat ik precies wilde bereiken met een week gewijd aan lezen en ik kwam tot de volgende uitdaging:

 • Lees 100 pagina’s per dag
 • Lees boeken uit 4 verschillende genres
 • Lees een Nederlandstalig boek
 • Lees een boek uit een reeks die ik ooit begon, maar nooit afwerkte

De Read-a-Thon loopt van 22 september tot 28 september, een week lang dus. Op het einde van die week zou ik vier boeken moeten gelezen hebben en een totaal van minstens 700 pagina’s moeten gelezen hebben. Ik heb al een paar boeken in mijn achterhoofd die ik overweeg, maar ik ga mij voorlopig nog op niets vastpinnen.

Ik ga ook proberen om mijn vooruitgang (of het gebrek daar aan ;)) te delen via mijn Facebook pagina en wie wil kan ook vriendjes worden op Goodreads en mijn vorderingen volgen via mijn Goodreads profiel. Op het einde van de week komt hier natuurlijk ook een terugblik. Tot slot: als jullie zelf willen deelnemen dan zijn jullie natuurlijk welkom om dat te doen, je kan je ook aanmelden bij de Verbeelding Bookclub, maar je kan ook gewoon zelf een uitdaging verzinnen en er voor gaan eind september!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply nikkie. September 9, 2014 at 4:08 pm

  poeh, 4 boeken in een week is wel heel veel. Moet nu voor mijn studie literatuurwetenschappen verplicht twee moderne romans per week lezen en dat is al heel pittig. Helaas geen tijd over om nog 'iets voor mezelf' te lezen. Als ik je twee hedendaagse nederlandse romans mag tippen: De verjaardagen van Hanneke Hendrix of een roman van Hannah Bervoets! leuke uitdaging, ben benieuwd hoe het je gaat bevallen.

  • Reply plutomeisje September 12, 2014 at 1:26 pm

   Neen, idd vier is niet weinig, daarom dat ik graphic novels ook als boeken reken. Als het echt heel slecht gaat dan compenseer ik daarmee. 😉

   Goh, ik zou dat wel lastig vinden, iedere week 2 romans. Mag je dan nog kiezen welke of ligt dat ook vast voor die week? Ik weet nooit op voorhand waar ik zin in heb om te lezen, dat is iets super gevoelsmatig bij mij, dus met vastgelegde boeken zou ik heel veel moeite hebben.

   Ik kende die schrijfsters nog niet, ik ga ze zeker in mijn achterhoofd houden bij mijn keuze van mijn Nederlandstalig boek. Bedankt voor de tips. 🙂

 • Reply Miss Paperfection September 10, 2014 at 12:17 pm

  Leuk. Benieuwd of je het gaat lukken, want 4 boeken is toch niet weinig.

  • Reply plutomeisje September 12, 2014 at 1:26 pm

   Ik ben ook benieuwd of dat gaat lukken, 't is ook de 1e week van het schooljaar, ik hoop echt dat het niet te druk gaat zijn.

 • Reply September Read-a-thon wrap-up • Plutomeisje September 14, 2015 at 10:49 am

  […] traditie van ga maken, om in september aan een read-a-thon mee te doen. Vorig deed ik toen aan mijn eerste read-a-thon ooit mee en dat viel geweldig mee toen. Dit jaar heb ik al een paar keer willen meedoen, maar het kwam […]

 • Leave a Reply