Books

September Read-a-thon: to be read list

English
september read-a-thon to-be-read list: possible books to read during the read-a-thon

Today I start with my first read-a-thon ever. I’m pretty excited (maybe you can tell, as this is my second post this month about an event that still has to start!). I even saved some books I actually felt like reading earlier this month so I could read them in the read-a-thon. I already posted my challenges for this read-a-thon in the September Read-a-thon blogpost, but now that the event is here, I also wanted to share the books I’m contemplating reading this week.

  • Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children by Ransom Riggs – I think this Young Adult/Fantasy book will be a pretty easy read. It’s 352 pages, so it’ll add nicely to my page count. I try to keep myself as much as possible in the dark about what this book is about. I know it’s about some sort of X-men like school or orphanage, but I try to refrain from reading too much reviews because, boy people tend to spoil stories with their elaborate reviews on Goodreads!
  • Nineteen Eighty-Four by George Orwell – I’ve already had a bad start once with the classic dystopian novel (355 pages). I started reading this once a couple of years ago, but I couldn’t get into the story, so I put the novel away. Maybe it’s because I feel this weird pressure that I absolutely must like this book, if not my bad taste in books will be exposed to the world. I don’t know, but I’m in love with the new cover and I’m determined to give this book another chance.
  • Watchmen (416 pages) & V for vendetta (296 pages) – I really like reading graphic novels, comics and manga’s, but I almost never make time for it. I binge read manga’s online and I tend to forget about the awesome graphic novels I have on my bookshelf. So, this week I’ll make time to read and enjoy them. #determination
  • For my “Read another novel of a series you never finished challenge” I’m either going to read Speaker for the Dead (382 pages) by Orson Scott Card, which is the second book of the Ender Quintet, or Scarlet (452 pages) by Marissa Meyer, which is the second book in the Lunar Chronicles series. I absolutely loved both the first books in these series and I’m really looking forward to reading more about the worlds and the characters of both these series.
  • I also want to read a Dutch book, preferably a Dutch classic, you know, because of something I put on this lis. I was thinking about maybe trying to finish Villa des Roses by Willem Elsschot, but to be honest, I don’t think the going nowhere-style of story is something for me. The Boy is trying the persuade me to read De Aanslag (The Assault in English, it is translated!) by Harry Mullish, because he absolutely loved it. It is also a very thin book (only 185 pages), so I haven’t much to loose by reading this.

If I actually want to finish all the books I mentioned here, I’ll have to read around 2000 pages in 7 days. I’m not sure I’ll be alive if I manage to do that. I also have my first week of school and we have quite a bit of lessons to attend. I think I’ll just have to be very antisocial. Sorry to my classmates. I’ll make it up in our second week of school. And if you catch me reading somewhere in a corridor or the library: leave me alone!

Nederlands
september read-a-thon to-be-read list: possible books to read during the read-a-thon

Vandaag is de eerste dag van de Verbeelding Read-a-thon! Ik ben nogal enthousiast om er aan te beginnen (wat misschien wel opvalt, aangezien dat dit mijn tweede post over de Read-a-thon is). Ik schreef al eerder over de uitdagingen die ik mijzelf stelde in de September Read-a-thon blogpost en vandaag wil ik het graag hebben over de boeken die ik deze week wil lezen. Sommige van deze boeken ben ik al de hele maand aan het sparen, speciaal voor de Read-a-thon!

  • Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children door Ransom Riggs – Dit is een 352 pagina’s tellend Young Adult/Fantasy boek, dat volgens mij een aangename en vooral vlotte leeservaring moet worden. Ik weet niet zo goed waar het boek over gaat, behalve dan dan het sommige mensen een beetje aan X-men doet denken en dat het wellicht iets te maken heeft met een weeshuis.
  • Nineteen Eighty-Four van George Orwell – Met 1984 heb ik al eens een slechte start gemaakt. Ik begon ooit aan dit dystopisch boek (355 pagina’s), maar raakte om de een of andere reden niet in het verhaal. Ik voel ook altijd een soort rare groepsdruk bij dit soort klassiekers, dat ik het boek goed moet vinden of anders bewijs ik mijn slechte smaak in boeken. Hopelijk kan ik deze keer wel van het boek genieten, ik ben alvast helemaal verliefd op de nieuwe kaft van dit boek en wie weet, misschien helpt dat wel een beetje.
  • Watchmen (416 pagina’s) & V for vendetta (296 pagina’s) – Ik heb het wel voor graphic novels, manga’s en andere vormen van stripverhalen. Helaas maak ik zelden tijd om ze te lezen. Af en toe doe ik online aan binge reading van manga’s, waarbij ik dan volledig vergeet dat er heel wat pareltjes in mijn boekenkast staan. Deze week wil ik daarvoor dus tijd maken. #determination
  • Voor mijn “lees een boek uit een serie die je nooit volledig las” uitdaging twijfel ik nog tussen twee boeken. Ofwel ga ik Speaker for the Dead (382 pagina’s) van Orson Scott Card, lezen, het tweede boek uit het Ender Quintet, ofwel lees ik Scarlet (452 pagina’s) door Marissa Meyer, het tweede boek uit de Lunar Chronicles serie. Ik vond de eerste boeken van beide reeksen helemaal geweldig en ik kijk er echt naar uit om boek twee uit beide reeksen te lezen. Dit gaat nog een moeilijke keuze worden!
  • Ik wil ook nog graag een Nederlandstalig boek lezen, liefst een klassieker, aangezien ik dat op deze lijst heb gezet. Ik dacht er eerst aan om Villa des Roses van Willem Elsschot eindelijk uit te lezen, maar om eerlijk te zijn, denk ik dat de stijl van het boek misschien gewoon niet iets voor mij is. Het Vriendje probeerde mij dan weer te overtuigen om De Aanslag van Harry Mullish te lezen omdat hij dat een geweldig boek vond. Het telt slechts 185 pagina’s, dus misschien is dat niet zo een slecht idee

Indien ik alle boeken die ik hier heb opgesomd ook effectief zou willen uitlezen, dan zou ik minstens 2000 pagina’s moeten lezen op 7 dagen. Ik denk niet dat ik dat zou overleven. Ik ga wel zoveel mogelijk proberen lezen en uit alle boeken een beetje.

Helaas start deze week ook het nieuwe schooljaar, ik vrees dus dat ik een beetje asociaal ga moeten doen tegen mijn klasgenoten onder de middag, kwestie van mijn quota te halen. Sorry daarvoor beste klasgenootjes! En moesten jullie mij ergens in een gang of in de bibliotheek met mijn neus in een boek terugvinden: gelieve mij te laten lezen! 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply