Blogging, Books

Review: Blogboek door Kelly Deriemaecker

Toen ik hoorde dat er een Vlaams boek over bloggen kwam, was ik nogal sceptisch. Vlaanderen heeft nu niet bepaald de grootste blogscène ever. Ik kwam het Blogboek van Kelly Deriemaeker een tijdje later tegen in de winkel en ik kon niet weerstaan aan een korte bladersessie. Het boek was leuk vormgegeven en de titels spraken mij aan. Ik bladerde en bladerde. Misschien zou ik het ooit wel eens kopen. Toen ik een paar dagen later opnieuw in die winkel was, liep ik met het Blogboek in mijn handen naar de kassa.

Het is niet iets dat ik vaak over een non-fictie boek zeg, maar het Blogboek was verdomd aangenaam op te lezen. Het is heel erg vlot en entertainend geschreven. Het enthousiasme over bloggen druipt van de pagina’s. En, zoals al eerder gezegd, het is nog eens mooi vormgegeven ook. Schrijfster Kelly Deriemaeker, bezieler van één van de grotere Vlaamse blogs, schrijft op een heel erg persoonlijke manier over bloggen, zoals lezers van haar online webstek dat eigenlijk al van haar gewoon zijn. No nonsens en down to earth. Geen zweverig gedoe en altijd vanuit praktisch oogpunt. Heel leuk is ook dat je, naast alle inspiratie die al in de teksten verweven zit, ook nog eens per hoofdstuk 15 extra ideeën toegestopt krijgt om over te bloggen (iets wat al direct tot een #projectblogboek leidde). Je zou voor minder het blogboek aan de kant schuiven en gewoon aan die blog beginnen.

Hoewel ik al een tijdje blog, vond ik het een leuk (en inspirerend!) boek om te lezen. Ik kreeg er zowaar schrijfkriebels van! Vooral het stukje over de spark-file is mij bij gebleven. Dat was een beetje een aha-erlebnis voor mij, want ik schrijf sowieso al (“al”) mijn ideeën op in een schriftje, maar daarna raken ze daar meestal een beetje in vergeten. De spark-file vormt de perfecte oplossing! Dat ik daar zelf nog nooit was opgekomen!

De vergelijking met de andere boeken die ik al eerder over bloggen las (bv Blog Inc. van Joy Deangdeelert Cho en de Blog Love cursus van A Beautiful Mess) doorstaat het Blogboek goed. Het leest een stuk vlotter en het was amusantere lectuur omdat het boek niet al te zakelijk geschreven is. Bovendien haalde ik er veel meer inspiratie uit, een belangrijk pluspunt!

Dat Blogboek was dus zeker een goede koop. Ideaal voor de eeuwige twijfelaar die al honderd keer nagelbijtend net niet op “create blog” geduwd heeft. Ideaal voor iedereen die zich afvraagt wat vader/moeder/dochter/zoonlief daar in godsnaam heelder dagen zit te doen, typend achter die computer. Ideaal voor iedereen die iemand kent met schrijfkriebels of bakken talent en die dringend op zoek is naar een cadeautje voor die iemand. Laat u gaan & alvast welkom aan alle nieuwe bloggers.
Blogboek is geschreven door Kelly Deriemaecker en kost €24,99.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miss Paperfection November 4, 2014 at 6:37 pm

  Heb het ook gekocht en vind het echt een inspirerend boek boordevol nuttige tips.

 • Reply kelly November 4, 2014 at 10:44 pm

  k zal em toch ook is moeten lezen!

 • Reply Fenne November 18, 2014 at 3:03 pm

  zeker zin om te lezen, wel een redelijk duur boek voor zijn genre dus ik twijfel.

  • Reply plutomeisje November 21, 2014 at 10:56 pm

   Hebben ze hem niet in de BIB? 'k Vond hem wel leuk, maar 't is inderdaad niet echt goedkoop (ma Nederlandstalige boeken zijn eigenlijk nooit goedkoop :/)

  Leave a Reply