Personal

27 in 27 – update

English
27in27_03

It’s been two months since I had my birthday and I started working on my 27 in 27 list. High time to give you guys a little update! I made some progress with a couple of things (mainly reading and buying books) and I’ve even managed to finish two of the challenges on the list!

Do the 50 book challenge: 15/50

I’ve read 15 books these past few months. I’ve put them in a little list below and added some hearts as a quick rating system. Some of them I have reviewed, some of them I really would like to review here, but I’m unsure if and when that will happen. For most of these books I did write a short review on Goodreads and I’ve added the links to those reviews to the list below. I you like, you can follow my reviews by following (or befriending) my Goodreads profile.

Buy a book in a local/independent bookstore every month

I really like this challenge! It gives me an extra reason to look for new (to me) independent bookshops in Ghent!
The first book I bought was Les Contes de Beedle le Barde (The Tales of Beedle the Bard) by J.K. Rowling. I bought it in french, because I’ve been wanting to read a french book for ages, but I didn’t know what level I can handle. So, I thought reading a children’s book was a good idea. I bought it in Limerick, a lovely indy bookshop not far from Ghent-Sint-Pieters train station. So if you missed your train and you have an hour to spare, you should pay it a visit. They have a wide collection Dutch & English books, both fiction and non-fiction and they even had a book case with Swedish books!

The second book I bought was “Joe Speedboot” by Tommy Wieringa at the Paard van Troje yard sale. Normally I don’t read much Dutch books, but I want to change that, so I picked up a book I’ve been meaning to read since for-ever. Language diversification, here I come! 😉

If you know a good indie bookstore somewhere in Belgium or know a book I maybe should buy, let me know in the comments!

Do a 365 days project

This one isn’t going so well, mostly because I just don’t have the time for making sketches. I’ve made about 30 sketches, I think, but then I got overwhelmed with other projects and sketching just slipped my mind. I think I will re-phrase this challenge to: make 365 sketches or drawings. This way when I have more free time later this year I can number all my individual sketches and drawings even if they’re made on the same day. I also think this would still make a cool project and a nice collection.

Find a day planner that works for me

I’ve made myself a day planner and after almost three months I’m still very happy with it. I’ve put this planner together myself and wrote a DIY post about it a while ago.

Watch all the Star Wars movies (marathon style)

I’ve watched four of the six Star Wars movies, although I didn’t marathon them. We’ve watched the first tree (Episode IV, V & VI) one after the other in February. I did enjoy them and we watched remastered versions so the special effects didn’t look too shabby. We recently watched the fourth one (Episode I) and although I liked it when I was 12, I didn’t like it this time. I’m not looking forward to seeing the other two movies…

Learn how to silk screen

I’ve learned how to silkscreen! I took me a while to write about it, but last Wednesday that blogpost finally went online. It’s only in Dutch though, sorry! I really liked learning how to screenprint, both semi-automatic on print-screen machines and manual when we printed on textiles. Hopefully I’ll be able to do it again somewhere in the future. I think it would be fun to come up with cool t-shirt designs or with a nice art-print (or maybe to print a whole mini-zine in one go! *ideas*).

I’m not doing too bad, I think, considering I’ve had two very busy months. I hope I can put a little bit more effort in my hobby’s and my plans during my internship or at least afterwards during july and august. 🙂

Nederlands
27in27_03

Twee maanden zijn er voorbij gevlogen sinds mijn verjaardag. Ik ondertussen al een beetje vooruitgang gemaakt in mijn 27 in 27 lijst, dus het werd tijd voor een update!

Do the 50 book challenge: 15/50

Ik las 15 boeken de laatste maanden. Niet slecht, vind ik zelf. Omdat ze allemaal bespreken iets te veel werk is, heb ik ze hieronder in een lijstje gezet en mijn scores (in de vorm van hartjes ♥-♥) erbij geplaatst. Boeken die ik besproken heb op mijn blog of op Goodreads kregen een linkje. Wie wil mag mij trouwens altijd toevoegen op Goodreads, op die manier kun je mijn updates daar gemakkelijk volgen.

Koop iedere maand een boek in een lokale onafhankelijke boekhandel

Ik denk dat dit één van mijn favoriete uitdagingen is van dit jaar! Het geeft mij een reden om op zoek te gaan naar nieuwe toffe boekenwinkels in Gent!

Het eerste boek dat ik kocht was Les Contes de Beedle le Barde (The Tales of Beedle the Bard) door J.K. Rowling. Ik kocht het boek in het Frans, omdat ik al een tijdjes een een Franstalig boek wou lezen. Het was er nog nooit van gekomen omdat ik het altijd moeilijk vond om te beslissen wat voor boek ik zou aankunnen om te lezen. Vandaar dat een vertaling van een Engelstalige kinderboek mij geen slecht idee leek. Ik kocht dit boek bij Limerick, een zalige boekenwinkel vlakbij het station Gent-St-Pieters. De ideale plaats om een uurtje door te brengen (bvb wanneer je nog op een trein aan het wachten bent). Ze hebben een grote collectie Nederlandse en Engelse boeken, zowel fictie als non-fictie en ze hebben ook een selectie Zweedse en Spaanse boeken.

Het tweede boek dat ik kocht was “Joe Speedboot” door Tommy Wieringa op de Paard van Troje yard sale. Ik lees normaal geen Nederlandstalige boeken, maar dat is ook iets waar ik graag verandering in wil brengen. Language diversification, here I come! 😉

Kent er nog iemand leuke onafhankelijke boekenwinkels in België? Ik wil mijn grenzen graag verleggen buiten Gent.

Doe een 365 dagen project

Deze gaat niet zo geweldig, voornamelijk omdat ik eigenlijk geen tijd heb om iedere dag te schetsen. Ik heb ongeveer 30 schetsen gemaakt, maar daarna raakte ik overweldigd door andere projecten. Schetsen maken raakte vergeten. Ik ga deze uitdaging een beetje aanpassen: 365 tekeningen maken. Op die manier kan ik, later dit jaar wanneer ik iets meer tijd heb en opnieuw schets al mijn schetsen een nummer geven, ook als ze op dezelfde dag gemaakt zijn. Hoewel het geen 365 dagen project meer is, gaat dit volgens mij wel nog altijd een leuke verzameling opleveren.

Een agenda vinden die werkt voor mij

Ik heb mijzelf een agenda gemaakt en na bijna drie maanden ben ik er nog altijd heel tevreden van. Ik maakte deze agenda helemaal zelf, inclusief het ontwerp en schreef er ook een DIY blogpost.

Alle Star Wars films bekijken (marathon style)

Ik bekeek ondertussen vier van de 6 Star Wars films. Het was dus niet echt in marathon-stijl, maar close enough. Eerst keken we naar de eerste drie films (Episode IV, V & VI) in Februari. Ik vond deze best nog leuk en we keken een remasterde versie waardoor de special effects er niet te slecht uitzagen. Daarna keken we naar de vierde film (Episode I) en hoewel ik deze film goed vond toen ik 12 was, was ik er nu geen fan meer van. Om eerlijk te zijn, kijk ik niet echt uit naar de resterende films…

Learn how to silk screen

Ik leerde de afgelopen weken zeefdrukken op school! Het duurde eventjes voor ik er kon over schrijven, maar die blogpost ging afgelopen woensdag eindelijk online. Ik vond het super om te leren zeefdrukken! We leerden zowel semi-automatisch (met een machine) zeefdrukken als handmatig zeefsdrukken. Ik hoop dat ik nog eens de kans krijg om te zeefdrukken, want het lijkt mij geweldig cool om zelf een t-shirt design te maken én te drukken. Of om een mooie art print te maken of om een mini-magazine te printen (#ideas).

Al bij al doe ik het slecht nog niet, zeker als je weet hoe druk het geweest is met schoolwerk,… Ik hoop dat ik toch nog iets meer tijd in mijn hobby’s kan steken de volgende maanden tijdens mijn stage en zeker daarna in juli en augustus.:)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Le petit requin April 8, 2015 at 10:42 am

    Goed bezig!
    Tip voor een onafhankelijke boekhandel: Passa Porta in de Dansaertstraat in Brussel! Mengeling van Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse boeken, dus taaldiversificatie for the win 😉
    Ik ben nu een aantal blogs van jou op rij aan het lezen en ik had trouwens niet eens door dat het ene in het Engels en het andere in het Nederlands was. ‘t Is maar omdat je zelf schreef over je zeefdrukbericht dat het enkel in het Nederlands geschreven is, dat ik het plots besefte. Grappig hoe een mens zijn hoofd de ene taal zomaar inwisselt voor de andere; zal bij jou waarschijnlijk al helemaal het geval zijn als je dan nog eens in beide talen blogt!

  • Leave a Reply