Personal

27 in 27 list [update 2]

English
27 in 27 list

This year I’m working on my 27 in 27 list. A list with 27 things to accomplish in my 27th year. Every two months I give an update about my progress (or the lack thereof).

I enrolled in a illustration & comic design course

Starting a course in illustration and comic design

It wasn’t cheap, and by the gods, I hope I will have enough time to actually go to this course. I signed up for a course in illustration and comic design at the city art school. I’m not sure how this is called in English, but in dutch we call it “tekenschool” (drawing school) (or music school if you pick music). These courses are available for children and adults, but they don’t count towards diploma’s or official school credits. It’s something of a public service city’s provide for their inhabitants.

The course I signed up for focusses on illustration making and comic drawing. It’s eight hours of lessons every week and I’m so excited! I stopped drawing for a while the past school year and I really want to get better at drawing. I know I just have to practise, a lot, but I never make time for this by myself.

The 11 books I read as part of the 50 books challenge

Do the 50 book challenge: 26/50

Since my last update I’ve read 11 more books! I’m halfway through the 50 books challenge and this makes me quite happy! I’ve been actually making more time to read, which is, evidently, a good thing. I’ve been struggeling with making time for myself and actually stop working on school projects all year. So a couple of months ago I started making myself stop working at 11pm and made sure I had one whole hour of entertainment each night. Sometimes I watched a movie with the Boy, sometimes I read. That one hour kept me sane.

My shelf with unread books

Getting the number of unread books in my bookcase down

Oh dear, I’m afraid this only got worse since I last wrote about it, but I’m not sure I still care about this challenge. I recently watched a video on Choncey Boddington’s YouTube channel about the obsession some BookTubers seem to have with culling their TBR-shelves and how this actually doesn’t make any sense.

Trying to put your TBR to zero (which was never my intention) makes it a bit of a rat race. She argued that having shelves with lot’s of unread books on them is actually exciting, because you always have something to look forward to to read. This struck a cord with me, because I really like the idea of having my own personal library and what would a library be if it only contained read books?

So, I will have to re-invent this challenge. Yes, I want less unread books on my shelves, not because I don’t like the idea of having unread books, but because I really want to read some of those books and I always find myself reading newer (digital) books first.

So instead of getting the number of unread books on my shelf down in total numbers, I just want to read more of the physical books I own. When I bought those books they really spoke to me and I’m still excited to read them. I just have to find a balance between new releases and the books on my shelf.

Buy a book in a local/independent bookstore every month

Still going strong with this one, although picking a book isn’t always easy. I still find dutch books very pricey (about €20) and I always think I can buy my English books cheaper online (€10 online instead of €15-€20 in bookshops). I’m stil on a student budget, so when I can two books online for the price of one in a bookshop it’s not easy to pick that one book. In April I bought De Kunst van het Crashen van Peter Verhelst at Paard van Troje. In May I visited the English Bookshop, a second hand English bookstore, for the first time and bought Moranthology by Caitlin Moran. I still haven’t ventured outside Ghent when visiting bookstores, so I might make an extra effort in July and visit shops in Brussels or Antwerp (or whichever you guys think I should visit?).

All the graphic design assignments I made this year on one table

Graduate as a graphic designer

I’m quite sad I can’t cross out this point yet. I got so close to finishing everything before my presentation on the 18th of June, but in the end it was just too much work. I finished almost every project and assignment, apart from one. I failed to finish my Bachelor’s thesis (a branding for a non-profit organisation). I almost completed it though, so I should be able to finish it quickly in July so I can enjoy my holiday until August when there are resits.

Find a job

I haven’t found a job yet, but I’m putting it out there: I’m officially looking for a job! Preferably a full time graphic designer/illustrator job, but if that doesn’t work out, I’m also in the market for a graphic designer/social media/communication person. Location: Ghent would be awesome, Brussels & Antwerp are also OK. An offer abroad wouldn’t get a straight no. Just saying. 😉

I made a little bit of progess here and there these past two months. Looking back, knowing how busy I’ve been, I’m actually quite surprised I made any progress at all. I’m planning to be a busy little bee during the summer months, so when I come back with an update in August I hope to have a lot of finished items on my list. 🙂

Nederlands
27 in 27 list

Op mijn verjaardag in januari stelde ik een 27 in 27 lijst op. Op deze lijst staan 27 dingen die ik il verwezenlijken in mijn 27e levensjaar. Om de twee maand post ik een update over de vorderingen (of het gebrek daaraan) die ik met de lijst maak. Deze keer kan ik gerust over vooruitgang spreken. Ik kon niet alles wat ik hoopte, schrappen, maar voor sommige dingen kom ik toch heel dicht in de buurt!

27in27_illustratiebeeldverhaal

Een cursus illustratie en beeldverhaal starten

Amai, het was niet goedkoop, maar ik ben ingeschreven! In september start ik aan de Gentse tekenacademie een cursus Illustratie en beeldverhaal. Die cursus kwam een paar jaar geleden al op mijn radar en één keer schreef ik mij zelfs bijna in, maar toen bleek de cursus al volzet. Afgelopen twee jaar had ik echt absoluut geen tijd om nog eens 8u per week richting tekenacademie te trekken, maar nu zie ik het helemaal zitten!

27in27_50bookschallenge

50 boeken lezen: 26/50

Sinds mijn laatste update las ik 11 boeken. Ik ben nu over halverwege de 50 books challenge! Het was de eerste zes maanden van dit jaar niet gemakkelijk om tijd te maken voor mijzelf, laat staan om tijd te maken voor af en toe wat te lezen. Een paar maand terug besloot ik echter dat ik iedere avond minstens een uurtje ontspanning moest hebben en dat heeft enorm geholpen. Zowel voor de lees challenge als voor mijn psychologische gezondheid.

Minder ongelezen boeken hebben

Ahum, deze challenge gaat niet helemaal zoals gepland. Ten eerste heb ik nu nog meer ongelezen boeken in mijn kast staan dan de vorige keer. Ten tweede weet ik niet of ik nog wel wil verder werken aan deze challenge zoals ik hem origineel bedoeld had.

Een tijdje terug zag ik namelijk een video op Choncey Boddington’s YouTube kanaal over de obsessie die op BookTube heerst met het terugdringen van de TBR-boekenplank en hoe dat eigenlijk best onlogisch is.

De obsessie met de TBR-plank zorgt er voor dat het een soort race wordt om zo snel mogelijk nul ongelezen boeken te hebben (nooit mijn plan) en zorgt er misschien ook voor dat je minder van die boeken geniet (omdat je ze moet gelezen hebben). In het filmpje werd geargumenteerd dat het eigenlijk juist enorm leuk is om ongelezen boeken te hebben staan, omdat je altijd iets hebt om naar uit te kijken om te lezen. Zelf wil ik graag een beetje een bibliotheek-gevoel creëren met mijn boekenkast en en bibliotheek met enkel gelezen boeken lijkt mij niet helemaal zoals een bibliotheek moet zijn.

Ik ga deze challenge dus heruitvinden. In plaats van (in totaal) minder ongelezen boeken in mijn kast te hebben, wil ik gewoon meer gelezen boeken in mijn kast hebben staan. Dat klinkt alsof ik twee keer hetzelfde zeg, maar ik wil mijzelf gewoon wat vaker pushen om een boek uit mijn boekenkast te kiezen, in plaats van voor één van de nieuwe, vers van de pers, boeken te lezen op mijn Kindle. De focus moet dus komen op genieten van de boeken die ik heb, in plaats van er gewoon zoveel mogelijk proberen lezen dit jaar en door de extra druk een deel van de fun uit het lezen te halen.

Maandelijks een boek kopen in een onafhankelijke boekenwinkel

Het is niet altijd gemakkelijk om een boek te kiezen waar ik geld aan wil geven in een lokale boekenwinkel. Niet omdat ik niet meer weet wat ik wil kopen, maar omdat ik constant de prijzen vergelijk online en ik het moeilijk heb met “te veel” te betalen voor een boek. Zeker als ik soms twee boeken online kan kopen voor hetzelfde geld. Wenen. Maar ik blijf het belangrijk vinden om onafhankelijke boekenwinkels te steunen, dus sta ik daar iedere maand 4u te twijfelen aan welk boek ik mijn beperkt budget wil hangen.

Ik kocht in April De Kunst van het Crashen van Peter Verhelst bij Het Paard van Troje. Het zou de eerste Verhelst worden die ik ga lezen, maar ik twijfel nog een beetje. Misschien toch eerst best iets van zijn ouder werk lezen?

In Mei kocht ik Moranthology in The English Bookshop op de Ajuinlei. Een tweedehands boek en in het Engels, maar veel onafhankelijker (en voller!) kan een boekenwinkel bijna niet meer zijn. Van op de grond tot aan het plafond vind je er alle mogelijke (Engelstalige) boeken terug.

All the graphic design assignments I made this year on one table

Afstuderen als Graphic Designer

Ik kan dit puntje helaas nog niet afstrepen, maar het einde is in zicht! Dit jaar was zo druk, zo slopend, zo hectisch, zo van alles te veel dat het mij, ondanks een goede eerste semester, niet gelukt is om alles op tijd af te werken voor mijn jury op 18 juni. Ik ben geslaagd voor alles, behalve mijn bachelorproef. Gelukkig heb ik daarvoor al zeker meer dan de helft van het werk achter de rug. Geef mij nog een paar weken in juli en ik geloof dat ik toch het grootste deel van de vakantie ga kunnen genieten van welverdiende rust.

Werk vinden

Neen, ik heb ook nog geen werk, maar ik wou dit puntje graag vermelden in deze 27 in 27 update. Met mijn diploma (bijna) op zak ga ik de volgende maanden volop beginnen zoeken naar werk in de grafische sector. Het liefst zou ik full-time als grafisch vormgever/illustrator werken, maar moest dat niet te vinden zijn dan is de combinatie grafisch vormgever/sociale media/communicatie-persoon (ik moet dringend werken aan deftige job-omschrijvingen) ook een optie. Bij voorkeur in Gent, maar Brussel en Antwerpen zijn ook ok. En moest ik iets in het buitenland vinden, dan zou ik daar precies ook niet direct ‘neen’ tegen zeggen.

Ik ben best wel tevreden met de vooruitgang van mijn lijst. Ik zit niet echt op “schema”, maar gezien de drukte van de laatste maanden, hoeft dat ook niet. De volgende twee maanden ga ik proberen genieten van de vakantie, ga ik werk zoeken, mijn bachelorproef afwerken en tegen de volgende update in Augustus kan ik hopelijk nog wat extra punten van mijn lijst schrappen. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Over hoe ik drie jaar moest wachten om een cursus Illustratie en beeldverhaal te beginnen • Plutomeisje September 8, 2015 at 9:06 pm

    […] de Gentse tekenacademie voor een cursus illustratie en beeldverhaal. Ik schreef er al over in een 27 in 27 update, maar ondertussen heb ik mijn eerste lessen achter de […]

  • Leave a Reply