Books

May Book Haul

English
may_bookhaul_02

June was a very busy month for me (I can’t believe it’s already over!) and although I did start writing this blogpost at the beginning of the month, I never finished it. Still, it seems a shame to waste all that work, so that’s why I’m posting this, very belated, May book haul. May was a very bad month for my to be read shelf. It got quite a bit fuller. I bought six books online and one book in a local second hand book shop. Which is enough for a real book haul!

may_bookhaul_01

Every month I buy (at least) one book in a local, independent bookstore. This month I had a hard time finding something to my liking. I visited my favourite bookshops, browsed their shelves, but nothing hit me. So I went to the English Bookshop, a second hand bookstore at the Ajuinlei in Ghent. Wow, this is one hell of a second hand bookstore! Books as far as you can see and shelves stacked to the ceiling. I always feel very overwhelmed at second hand shops, but I did find a copy of Moranthology by Caitlin Moran. She’s been on my to read list for a while and I’m although I really want to read this book of hers, I think I’ll first read “How to be a Woman”.

may_bookhaul_06

may_bookhaul_08

The other books I bought in May were books I bought online. The first one, The Strangler Vine by M.J. Carter, was a book I once spotted at the Fnac store in town. I loved the cover immediately and the story didn’t sound to bad either. So when I found it online at a bargain price I didn’t hesitate and ordered it.

More Than This is the second book by Patrick Ness that I own. I heard a lot of goods things about this books, it sounds most intriguing and the cover is just beautiful. I bought a paperback version, because it was cheaper and I though it also had the cut out door the hardback version has. Alas, no cut out and one day I might consider re-buying this book in hard cover.

may_bookhaul_07

The Book Thief by Markus Zusak is one of those books you can’t seem to escape on Booktube. It’s been a while since it first bleeped on my “to be read” radar and I can’t wait to start reading this one (although, I’m scared I’ll be immensely disappointed, since I’ve never read a book that could live up to it’s hype).

I also (finally) bought the second book in Ransom Rigss Peculiar Children series: Hollow City. I wanted to buy it as soon as I finished the first book, but the online dimensions of the hardback book didn’t match the dimensions of my own hardback copy of the first book. So I waited patiently for an edition that had the same dimensions. In May I stopped being patient and decided to take the gamble and order the book with the wrong dimensions. Luckily it fits with the other book. (This is a very #firstworldproblems problem, I know)

may_bookhaul_11

Because I was so swamped with work (I’ll keep repeating this until the trauma has passed! #drama) I didn’t had lots of time to actually read the thing I ordered immediately. I decided I could use some sass, drama, action and violence and ordered Rat Queens vol I: Sass & Sorcery by Kuris J. Wiebe and Roc Upchurch. I thought it would be the perfect read for a little relaxing moment (which it was!).

may_bookhaul_10

Almost there! The last book I purchased was The Penguin Book of Classical Myths by Jenny March. After reading the Percy Jackson series I felt the urge to start exploring the Greek and Roman mythology again. I loved the myths of ancient cultures as a child, I devoured encyclopaedia’s about anything history and was obsessed with the Egyptian cultures for a couple of years. I bought a second hand hardback of the book on Amazon.de, because it was dead cheap (€0,79 + €3 shipping). I worried a bit about the condition the book would be in. I’ve bought second hand books online before and a “great” condition isn’t always as great as you’d think, but this one is nearly perfect!

may_bookhaul_03

Nederlands
may_bookhaul_02

Dat ik een beetje achter zit met bloggen mag wel een understatement heten. Ik schreef begin juni het grootste deel van deze book haul post, maar raakte toen bedolven onder schoolwerk, vandaar deze, heel late, May Book Haul. Ook al is het bijna juli. Ik liet mij in mei nogal gaan op het gebied van nieuwe boeken aanschaffen. Zoals iedere maand zocht ik de lokale boekenwinkels in Gent af naar een leuk boek om mee naar huis te nemen, maar daarnaast snuisterde ik deze maand ook serieus door de virtuele boekenwinkels.

may_bookhaul_01

Ik vond het in mei niet gemakkelijk om te beslissen welk boek ik wou kopen bij welke onafhankelijke boekenwinkel. Ik trok naar mijn favoriete boekenwinkels in Gent, maar ik vond niet direct iets. En dus stapte ik voor de eerste keer the English Bookshop binnen op de Ajuinlei. Wow, over een boekenwinkel gesproken waar je kan in blijven snuisteren. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk geen neus heb voor tweedehandswinkels. Gelukkig vond ik al snel Moranthology van Caitlin Moran. Moran staat al een tijdje op mijn te lezen lijst, dus ik ben wel benieuwd naar dit boek, al denk ik dat ik eerst “How to be a Woman” van haar wil lezen.

may_bookhaul_06may_bookhaul_08

Ook online leefde ik mij een beetje uit in de maand mei. Ik bestelde bij Amazon en bij The Bookdepository, beide sites waar ik heel erg tevreden van ben. Ik vond The Strangler Vine van M.J. Carter ooit in de rekken van de Fnac aan het gaan was. Ik werd toen een beetje verliefd op de cover, maar vond het boek toen te duur. Toen ik het online in afslag staan mocht het mee naar huis. Behalve de mooie cover, klinkt de inhoud nog eens interessant ook.

More Than This van Patrick Ness is het tweede Ness boek dat ik in huis haal en ik heb nog steeds geen enkel boek van hem gelezen… Ik wacht ongeduldig op donker noverber-weer voor A Monster Calls te lezen, maar in tussentijd kan ik misschien wel aan More Than This beginnen. Ik ben trouwens ook enorme fan van deze cover! Bij de hardcover versie is de deur uitgesneden en kun je de titel door het venstertje lezen op de eerst bladzijde.

may_bookhaul_07

Ook The Book Thief van Markus Zusak kon ik goedkoop op de kop tikken. Het boek verscheen ook alweer een hele tijd geleden op mijn TBR-radar verschenen, maar tot nu toe kwam het er niet van om het te lezen. Hopelijk deze zomer!

Het derde deel van Ransom Rigss’ Peculiar Children komt binnenkort uit en ik kocht eindelijk het tweede deel, Hollow City. Ik wou het tweede boek al een hele tijd kopen, maar de versie die ik op het oog had, had andere afmetingen en dus wachtte ik op een andere versie die misschien nog zou uitkomen met de juiste afmetingen. Tot vorige maand dus, toen was ik het wachten een beetje beu en bestelde ik het boek. En ik had geluk, want mijn boek twee past perfect bij mijn boek één.

may_bookhaul_11

Met het vele schoolwerk van de afgelopen maanden was het altijd een beetje moeilijk om tijd te maken voor een boek. Een comic leek mij de ideale afwisseling en na de vele reviews die ik van Rat Queens vol I: Sass & Sorcery van Kuris J. Wiebe en Roc Upchurch had gezien/gelezen, stak ik deze ook in de virtuele winkelmand.

may_bookhaul_10

In mei las ik de Percy Jackson serie, waardoor mijn interesse in de Griekse en Romeinse mythologie weer opflakkerde. Toen kreeg ik het lumineuze idee om eens op zoek te gaan naar een interessant naslagwerk over de Griekse en Romeinse mythologie. Als ik kind was ik namelijk redelijk hard into alles geschiedenis en de Romeinen, Grieken en vooral de Egyptenaren waren mijn favoriete dingen om over te lezen. Na een beetje zoeken kwam ik uit op The Penguin Book of Classical Myths van Jenny March, een boek waarvan de tweedehandse hardcoverversie belachelijk goedkoop kan gevonden worden. Zelf betaalde ik €0,79 + €3 verzending. Ik maakte mij een beetje zorgen over de staat van het boek. Sommige tweedehands boekverkopers nemen de term “goed” nogal breed op, maar mijn versie is in uitstekende staat.

may_bookhaul_03

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply