Books, Projects

July Bookish Photo Challenge – Day 1-9

English
julybookish_challenge2015

Day 1 - July To be read Pile
Day 1 – July TBR: This is my July to be read pile. I already started reading Anansi Boys, Unnatural Creatures and the Dutch version of Alice in Wonderland, but I’m in a bit of a reading slump right now. I started reading Clockwork Angel on my Kindle (not pictured) to get out of it, but I’m not sure it’s working… The other books are: Les Contes de Beedle le Barde, De Kunst van het Crashen (the art of crashing) and More than This.

Day 2 - Reading Essentials
Day 2 – my reading essentials: At any moment more books than I can read, a cool drink and some (seasonal) fruit

Day 3 - Well Worn
Day 3 – a well worn book: The hitchhikers guide to the galaxy is my most worn book, not because all the love I gave it, I only read it once, but because I swiped it into a full bath with a towel after reading in bath. It took a whole lot of drying and putting weights on it before it would fit again in the box with the other books of the series…

Day 4 - Book & Beverage
Day 4 – Book + drink: I’m still reading Clockwork Angel (halfway through) and I’m drinking Arizona Green Tea ❤

Day 5 - Childhood Book
Day 5 – Childhood Book: De Griezelbus. I was planning on taking some photos of my childhood books when I was at my parent’s house today, but I completely forgot. Luckily I found this book at the Fnac store last week and took a picture of it. It’s part five of the Griezelbus, a series a loved as a child. I was obsesed with everything Paul Van Loon, Thais Teng and Eddy C. Bertin published. They all wrote scary stories for children ?

Day 6 - Naked Hardback
Day 6 – Pretty naked hardbacks: I must admit I’m often a bit disappointed with what publishers put under the paper wrapper. In Belgium a lot of hardbacks don’t have a wrapper, the cover is glued directly onto the hardboard. I think I like this more. No chance of losing our tearing the wrapper. I found four English books that looked very pretty naked: Miss Perigrine’s Home for Peculiar Children, Hollow City, Seconds and the amazing I’ll Give You the Sun.

Day 7 - Book + Pet
Day 7 – Books + pets: Loki flicking his tongue. I only had to take a couple hundred shots before I had this ok one. I could have spent the time reading… Also Loki looks cute and calm, but he’s very skittish and tearing up birds is a beloved hobby (and then eating them whole)

Day 8 - Chapter Eight
Day 8 – Chapter eight: After Clockwork Angel I immediately started reading Clockwork Prince and so far I like this one way better! And unlike the last one I have a physical copy of this one. Bought it a couple of days ago at the Boekenfestijn, €4 for a hardback copy. Couldn’t leave it behind, although it helped that the cover is so pretty. 🙂

Day 9 - Favourite Classic Read
Day 9 – Favourite Classic Read: Pride & Prejudice. It’s been many years since I read the book and although I liked it I haven’t read many other classics. I read maybe two other Jane Austen books and that’s about it. I need to do something about that!

The July 2015 Bookish Photo Challenge
So, those were the first nine day of the July Bookish Photo Challenge. If you’re up for it you can still participate. If you don’t want to wait until the next Photo challenge update you can find all my pictures on my Instagram or you can use the #julybookphoto15 hashtag to keep yourself updated.

Nederlands
julybookish_challenge2015

Day 1 - July To be read Pile
Day 1 – July TBR: Mijn te lezen stapel voor juli bestaat uit zeven boeken. Anansi Boys, Unnatural Creatures en Alice in Wonderland zijn boeken die ik al begon in juni en die ik deze maand heel graag wil uitlezen. Helaas lukt het lezen niet zo goed de laatste dagen en dus ben ik begonnen aan Clockwork Angel op Kindle. Hopelijk gaat dat mij een beetje helpen. De andere boeken die ik wil lezen zijn Les Contes de Beedle le Barde, De Kunst van het Crashen (the art of crashing) en More than ThisDay 2 - Reading Essentials
Day 2 – my reading essentials: Op gelijk welk moment heb ik altijd meer boeken naast mij liggen dan ik kan lezen, iets fris om te drinken en vaak ook wat fruit.

Day 3 - Well Worn
Day 3 – a well worn book: Het boek in mijn kast dat al meest heeft afgezien is The hitchhikers guide to the galaxy. Niet omdat ik het al zo vaak gelezen heb dat het uit elkaar valt, maar omdat ik het ooit met een onhandige handdoek beweging in bad heb gegooid nadat ik in bad had liggen lezen. Het duurde vrij lang om het gedroogd te krijgen en het duurde nog langer vooraleer ik (na maanden onder gewichten te hebben gelegen) het weer in de doos bij de rest van de serie kon proppen…

Day 4 - Book & Beverage
Day 4 – Book + drink: Clockwork Angel vordert (hier was ik halverwege) en daar hoort Arizona Green Tea bij. ❤

Day 5 - Childhood Book
Day 5 – Childhood Book: De Griezelbus van Paul van Loon. Ik wou eigenlijk foto’s nemen van mijn boeken thuis, maar toen ik afgelopen weekend nog eens thuis was, ben ik dat volledig vergeten. Gelukkig had ik wel nog een foto in de Fnac genomen van de vijfde Griezelbus. Toen ik ze zag kwamen alle herinneringen aan het Griezelgenootschap en de boeken van Paul Van Loon, Thais Teng en Eddy C. Bertin terug. Jup, ik was heel erg aan enge verhalen als kind. ?

Day 6 - Naked Hardback
Day 6 – Pretty naked hardbacks: Ik ben meestal vrij teleurgesteld over wat er onder de papieren wrapper van de meeste hardcover boeken zit. Vooral bij de Engels hardcovers dan. Gelukkig vond ik er toch een paar in mijn kast die de moeite bleken: Miss Perigrine’s Home for Peculiar Children, Hollow City, Seconds en het geweldige I’ll Give You the Sun.

Day 7 - Book + Pet
Day 7 – Books + pets: Loki lag schattig te wezen op mijn bed toen ik aan het lezen was. Ik moest gelukkig maar een honderdtal foto’s nemen vooraleer ik er eentje had waar hij er niet uitzag als een random hoopje haar. Hij lijkt trouwens zo schattig en rustig op de foto, helemaal anders dan de nerveuze vogel-vermoordende kat die hij in het echte leven is.

Day 8 - Chapter Eight
Day 8 – Chapter eight: Na Clockwork Angel begon ik onmiddellijk met het lezen van Clockwork Prince. Tot nu toe vind ik het veel leuker! En in tegenstelling tot Clockwork Angel heb ik van Clockwork Prince een fysieke versie. Een paar dagen terug was het Boekenfestijn in Gent en Clockwork Prince lag daar voor €4. Voor dat geld kan ik het niet laten om een mooie hardcover versie van het tweede deel een serie te kopen (ook al was ik toen nog niet zeker dat ik de Infernal Devices serie ooit ging willen lezen).

Day 9 - Favourite Classic Read
Day 9 – Favourite Classic Read: Pride & Prejudice. Het is jaren geleden dat ik Pride & Prejudice las, maar het blijft één van mijn favorieten. Naast nog twee andere Jane Austen boeken heb ik nog niet zoveel klassiekers gelezen (of zo voelt het toch). Ik moet daar dringend eens iets aan doen. Het zou zelf kunnen dat de Infernal Devices serie mijn interesse in klassiekers opnieuw heeft aangewakkerd.

The July 2015 Bookish Photo Challenge

Voila, dat waren de eerste negen dagen van mijn photo challenge. Wie wil mag nog altijd meedoen en wie niet kan wachten tot de volgende photo challenge update kan al mijn foto’s van de July Bookish Photo Challenge terugvinden op mijn Instagram of onder de #julybookphoto15 hashtag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply