Books, Projects

July Bookish Photo Challenge – Day 10 – 16

English
julybookish_challenge2015

July is flying by so fast! I need to get a lot of things done before August, so the Photo Challenge often gets a bit on the back shelf, but I’m still fairly sure I’ll end the month with 30 bookish photos. Today I’ll present you with day 10 to 16.

Day 10 - Initimidating Read
Day 10 – Intimidating Read: Michel Faber’s The Crimson Petal and the White. My copy is about 840 pages. It isn’t the longest book on my shelves (His Dark Materials is 1100 pages), but I’ve heard so many good things about this book that it scares me to start reading it, because what if it’s dissapointing?

Day 11 - Shelfie
Day 11 – Shelfie: My bookshelves are pretty hard to photograph, since I don’t keep all of my books in the same room. Most of my fictional books I keep on the shelf in the picture. Art books are kept in my workspace in the same bookcase that contains most of my comic books and graphic novels. My tbr books I keep on a seperate shelf, above my fictional books shelf.

Day 12 - Bookmarks
Day 12 – Bookmarks: I made myself a couple of bookmarks. These ones I won’t fear losing, I can always make more when I do. đŸ™‚

Day 13 – Books + Nature: I haven’t done this one yet. I wanted to photograph outside in the garden, but the wheather hasn’t been good enough to make this picture. Next time though!

Day 14 - One Word Title
Day 14 – One Word Title: Neverwhere. This might be one of my favourite books ever. Possibly because of the rats. (Yes, those are rat skulls)

IMG_20150716_153143
Day 15 – Oldest book you own: The oldest edition of a book I have is the 1924 edition of the nouveau petit larousse illustrĂ©. I bought it at a flea market a couple of years ago and later that year I also got my grandfather’s copy, which was probably published around 1950.

Day 16 - Favourite Read so far this year: Flowers for Algernon
Day 16 – Favourite read so far this year Flowers for Algernon. I’ve read 29 books so far this year, but not many blew me away like Flowers for Algernon. I loved this story! Other books I realy liked so far are Seconds, Old Man’s War and Volume 1 of Rat Queens.

Nederlands
julybookish_challenge2015

Juli gaat veel te snel naar mijn zin! Ook al heb ik vakantie en dus eigenlijk zeeĂ«n van tijd, toch blijft het moeilijk om alles gedaan te krijgen. Ik heb nog zoveel werk voor augustus mag beginnen! De Photo Challenge raakt daardoor soms wat op de achtergrond (wie mij op Instagram volgt zal al lang door hebben dat ik niet iedere foto op de juiste dag post), maar ik ben wel vrij zeker dat ik eind juli 30 foto’s met boeken ga hebben. Vandaag is het aan foto 10 tot 16.

Day 10 - Initimidating Read
Day 10 – Intimidating Read: Michel Fabers The Crimson Petal and the White is een boek van 840 pagina’s. Het is bijlange niet het dikste boek in mijn kast (His Dark Materials is 1100 pagina’s), maar het is wel het boek waar ik meest door geĂ¯ntimideerd ben. Ik heb al zoveel goede dingen over dit boek gehoord, dat ik bang ben dat ik het niet goed ga vinden en mij door de 840 pagina’s ga moeten worstelen.

Day 11 - Shelfie
Day 11 – Shelfie: Mijn boekenkast is nogal moeilijk om te fotograferen aangezien ik niet al mijn boeken in dezelfde kamer staan. De boeken op de foto staan in de woonkamer, in mijn kistjes-kast (die voorlopig toch nog eventjes gaat blijven staan). Daarboven hangen boekenplanken waarop de boeken van het Vriendje staan en waarop ook mijn ongelezen boeken staan. In onze bureau staat dan weer een expedit kast met daarin al mijn strips en mijn kunst- en non-fictie boeken.

Day 12 - Bookmarks
Day 12 – Bookmarks: Omdat ik vond dat ik niet zo een geweldig mooie collectie bladwijzers had, besloot ik er zelf een aantal te maken. đŸ™‚

Day 13 – Books + Nature: Deze heb ik voorlopig nog geskipt. Ik had ofwel geen inspiratie ofwel was het weer niet goed genoeg/het gras te nat. Deze zal voor volgende keer zijn. đŸ™‚

Day 14 - One Word Title
Day 14 – One Word Title: Neverwhere door Neil Gaiman is Ă©Ă©n van mijn favoriete boeken ooit. Ik probeerde het eerste de hele tijd met Stardust te vergelijken, waardoor ik eerst niet helemaal door het boek gegrepen werd. Ondertussen is het al lang duidelijk dat ik veel vaker aan dit boek terugdenk dan aan Stardust. Dat kan te maken hebben met de ratten die voorkomen in het boek.

IMG_20150716_153143
Day 15 – Oldest book you own: Het oudste boek dat ik in mijn bezig heb is een Nouveau Petit Larousse IllustrĂ© uit 1924. Ik kocht hem vorig jaar terug op een rommelmarkt. Later kreeg ik ook de editie van mijn grootvader, waar ik als kind zo vaak door had zitten bladeren. Zijn editie is wellicht ergens rond 1950 gepubliceerd.

Day 16 - Favourite Read so far this year: Flowers for Algernon
Day 16 – Favourite read so far this year: Flowers for Algernon. Ik heb ondertussen 29 boeken gelezen, maar er waren er niet veel bij die zo een sterke indruk nalieten als Flowers for Algernon. Zo een goed verhaal! Andere boeken die hier een plaatsje verdienen zijn: Seconds, Old Man’s War en Volume 1 of Rat Queens.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Printable Bookmarks • Plutomeisje July 30, 2015 at 5:15 pm

    […] my last July Bookish Photo Challenge update I showed a couple of bookmarks I made myself. I thought it be a cool idea to make them available as […]

  • Leave a Reply