Personal

What’s in my bag, you wonder?

English

Aah, the “What’s in my bag” post. I never did one before, but I do have a lot of bags and I always tend to put way too much things in them (more than once I’ve heard “what are you keeping in there?”). And why not share the way youuining your back with everybody?

What's in my bag

In summer I tend to use two sorts of bags: either some sort of messenger bag with a strap across my chest or some sort of fabric shopper. I have quite a lot a either.

What's in my bag

The grey bag is from Veritas. One day they sent it to me with some other stuff. Thank you Veritas! It my go to bag whenever I want a small and lightweight bag. It can hold quite a lot of things, even though it’s a lot smaller than most of my other bags. I also use this whenever I screwed up my shoulder or bag muscles with a too heavy bag the day before.

I bought the fabric shopper at Hellen B’s pop-up shop last year (and I wrote about it earlier in a shoplog). The bag is by Studio Doeke. It says ‘Don’t be a bore, be a dinosaur!’, which is possibly the best quote ever. This bag suffers quite a lot when I use it, the fabric is a bit then, so I try not to use it too much.

What's in my bag

Whenever I get home, I tend the empty my bag on my desk. I never have much wandering papers and tickets or pens in my bags this ways, but it also makes for a very messy desk. When I prepare to leave my house, I pick whatever bag I want to use in that moment and throw everything in it. I often need quite some time to prepare my bag, because I tend to throw in too much stuff and then I have to decided what I can’t take with me, which takes forever.

What's in my bag

What's in my bag

 1. My trusty smartphone
 2. Kindle – because you never know when it’ll be boring and you need something to read
 3. Little bag for my keys – without this small bag my phone’s screen would be really damaged
 4. Nottebook – can’t leave my house without at least one of these
 5. Sketchbook – can’t leave without one (but for smaller bags I bought a smaller sketchbook)
 6. Something to clean my glasses and some medication – because I hate dirty glassed and I also hate feeling like crap because I forgot my medication. I actually put a little permanent stash of the medication I use most often in all of my bags.
 7. Fossil wallet – real leather and it’s been with me for year. Still going strong.
 8. Wallet for customer cards – this way I still have room in my wallet for the things that actually need to be in a wallet!
 9. Pencil case – stuffed to the brim, but goes everywhere! Except when it doesn’t fit in my bag, then I make a selection of a least five pencils and pens, which I’ll throw loosely in my bag

What’s in yopur bag at any given moment?

Nederlands
What's in my bag?

Aah, de “What’s in my bag” post. Ik heb er nog nooit eerder één gedaan, maar aangezien ik een verwoed veel-te-zware-handtas sleurder ben (die regelmatig te horen krijgt “wat zit er daar toch allemaal in?”, wou ik altijd wel al eens met de wereld delen wat ik er op een gemiddelde dag allemaal in prop.

What's in my bag

In de zomer grijp ik meestal naar twee soorten tassen: ofwel een lederen (of een materiaal dat daar op lijkt) handtas die ik over mijn gekruist over mijn schouder kan gooien, ofwel een stoffen shopping bag. Ik heb er van beide soorten heel wat. 🙂

What's in my bag

De grijze handtas op de foto komt van Veritas (letterlijk, op een dag zat ze samen met een hoop andere spullen in mijn brievenbus. Waarvoor dank, Veritas! Ondertussen is het mijn go to tas geworden voor wanneer ik een lichte, maar redelijk deftige handtas nodig heb. Of voor wanneer mijn schouderspieren kapot zijn van met een veel te volle tas te sleuren de dag ervoor).

De stoffen shopper komt van bij Hellen B.’s pop-up shop (en liet ik al eerder in een shoplog zien) en is van Studio Doeke. Er staat ‘Don’t be a bore, be a dinosaur!’ op, wat de beste slagzin ooit is. De tas is helaas gemaakt van een dun stofje, waardoor hij serieus af ziet wanneer ik hem vol prop.

What's in my bag

Ik heb de gewoonte om mijn handtas bij thuiskomst zo goed als leeg te maken. Rondslingerende papiertjes en stilo’s worden er allemaal uitgegooid. De volgende keer selecteer ik de handtas die ik op dat moment wil gebruiken, grabbel alles vast en gooi het er in. Ik heb dus geen handtas die om de zoveel maand moet uitgekuist worden (maar wel altijd een bureau waar de volledige inhoud van een handtas op rondslingert).

What's in my bag

What's in my bag

 1. Mijn trusty smartphone
 2. Kindle – want je weet nooit wanneer het plots saai is en er een dringende behoefte aan leesvoer is
 3. Zakje met sleutels – want zonder dat zakje zou mijn GSM-scherm er verschrikkelijk uit zien
 4. Notitieboek – zonder kom ik niet buiten
 5. Schetsboek – zonder kom ik niet buiten (voor kleinere handtassen heb ik een kleiner exemplaar)
 6. Brillendoekjes en medicatie – want ik haat mij slecht voelen en geen medicatie hebben of niet goed zien omdat ik geen propere zakdoek bij heb
 7. Fossil portefeuille – echt leer en gaat al jaren mee, op een dag gaat ze vervangen worden door een stoer exemplaar voor mannen, want daar droom ik al jaren van
 8. Mapje met klantenkaarten – zo handig!
 9. Pennenzak – overvol en altijd mee! Tenzij de handtas te klein is, dan smijt ik een stuk of vijf losse schrijf- en tekenmaterialen in mijn handtas

Wat zit er bij zoal in jullie handtas?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mieke August 17, 2015 at 11:13 am

  Wat een leuke beschermhoesjes voor je sleutels en klantenkaarten! Zelf gemaakt?

  • Reply plutomeisje August 17, 2015 at 5:17 pm

   Het hoesje voor mijn sleutels kocht ik jaren geleden bij A Sponful of Sugar in Gent, maar die winkel bestaat ondertussen niet meer. Ik denk dat het eigenlijk afkomstig is van een ontwerper op Etsy, maar ik zou eens moeten zoeken welke. Ik gebruik het dagelijks en het is er bijna niet aan te zien. ^-^

   Het hoesje voor de klantenkaarten heb ik zelf gemaakt, volgens deze handleiding: http://elisanna.blogspot.be/2013/02/plaats-voor-twaalf.html

   • Reply Mieke August 21, 2015 at 11:34 pm

    Merci voor de link! Lijkt me wel spannend om een keer te maken met mijn 0 naai-ervaring, maar kom, een crea-uitdaging af en toe kan geen kwaad 🙂
    Ik zal Etsy ook eens af moeten struinen naar zo’n hoesje, keihandig!!

    • Reply plutomeisje August 22, 2015 at 1:59 pm

     Geen probleem. En zeker proberen, zo’n zakje maken is helemaal niet moeilijk! En ik heb nog eens op het zakje gekeken: het merk is Little Odd Forest en het bestaat nog steeds op Etsy! (https://www.etsy.com/shop/littleoddforest)

     • Mieke August 23, 2015 at 1:59 pm

      Wat een zalig webwinkeltje *voegt toe aan favorieten*
      Een zeer soortgelijk zakje staat in de uitverkoop ook zie ik net… Tof 😀

  Leave a Reply