Personal

27 in 27 list [update 3]

English

27in27_AugUpdate_02

It’s been two months since my last 27 in 27 update. I think it’s high time for a new update! I can already tell you I haven’t made as much progress as I would’ve hoped to. Even though I had a holiday(although I did make some progress!)

It took me almost a month to overcome my school-stress-thingy and when I was finally in vacation-mode (you remember the sudden outburst of blogposts a couple weeks ago?) it was time to start working on my bachelor’s thesis. Hence the radiosilence the past week.

27 in 27 - 50 book challenge

Do the 50 book challenge (38/50)

I read 13 books the last two months, which makes for a total of 38 books. Not bad, Goodreads keeps on telling me I’m an overachiever, but I’ll be honest, I just want to get to that 50 as fast as possible. Sometimes it’s the only thing I can think about, I’m rather competitive with myself. Hopefully I’ll get to 50 quickly, I have about five graphic novels from the library and about 3 books I’m currently reading, so next this this will have to be a 50/50.

What I read the past two months? Cloclwork Angel, Clockwork Prince and Clockwork Princess, Unnatural Creatures, Chew Vol 1., Alice in Wonderland/Alice in Spiegelland (for all these book I’ve written a review here), How Blogs Work, The Girl with all the Gifts, The Art of Asking, Uprooted, Nimona and Wolf in White Van.

27 in 27 - Onafhankelijke boekenwinkel aankoop

Buy a book in a local/independent bookstore every month

I didn’t go to independent bookstores in Antwerp of Brussels to get my monthly bookfill, maybe next month. Instead I went to the Epic, the coolest comic store in Ghent and bought Chew Vol. 1. In August I went (again) to the Paard van Troje.

I bought 7 Pinguin Little Black Classics for €1,50 each. I came home with How we weep and laugh at the same thing (Michel de Montaigne), Come Close (Sapho), The Dolphins, the Wales and the Gudgeon (Aesop), Antigone (Sophocles), The Yellow Wall-Paper (Charlotte Perkins Gilman), The Atheist’s Mass (Honoré de Balzac) and Alone on the Beach at Night (Walt Witman).

I went through all the Little Black Classics that Paard van Troje had in store and picked out what I thought sounded interesting. Some I picked up because of the ideas discussed inside, others came onto my radar the past months and I thought these little booklets are a perfect introduction to these writers.

27 in 27 - Open Belgium branding

Graduate as a graphic designer

On Monday I had my exam presentation for my bachelor’s thesis. Maybe it was because of all the hard work I put into it or maybe because a lot of you wished me success, but I passed! This means I’ll get that piece of paper telling me I a real graphic designer very soon!

Make a vlog

I placed myself in front of my camera and shot quite some test-shots and about a half an hour of my blabbing about books. I didn’t cringe when I saw the recordings, so that’s a good thing. Next time I’ll try filming with decent hair and clothes and maybe I’ll even put it on the blog. I also tried filming in English, which wasn’t a success really. My pronunciation needs a lot of work.

27 in 27 - naaiproject

Finish five sewing projects  (1/5)

I took me a while, but I finally got behind my sewing machine again. I didn’t make a nice skirt or a pretty dess. Nope, instead I tried making 4 meters of heavy cotton fabric into some sort of sunscreen for my parents in law. It wasn’t easy, trying to stuff that much fabric onto my sewing table and into my sewing machine whilst hoping my stitches were going to be straight. Nonetheless, it made for the first finished sewing project this year. Hopefully there will be more to follow.

See 27 new (to me) movies (20/27)

This one is going well! I saw 20 new (to me) movies the past months. I’m someone who mainly re-watches things. Something to do with being afraid the high hopes I have for certain movies won’t be fulfilled and I’ll be let down.

Favourites from the list? The Imitation Game, Eastern Promises, Edge of Tomorrow, A Beautiful Mind and Apollo 13.
Biggest bummers? The original Mad Max and Mad Max II. What.The.Fuck.

DIY Jar Lamp

Make a piece of furniture myself

Does making a jar lamp count? I’m not sure this is furniture-y enough for me. I would really like to make a bench for my hallway, but for now we’ll call these lamps progress. And if the bench won’t get made, then these lamp definitely count.

Looking back on the 27 in 27 list and on this blogpost, all things considered, I think I’m doing OK. I couldn’t thick off as many things as I would’ve liked by now, but seeing progress everywhere is nice too. 

Nederlands

27in27_AugUpdate_02

Het is ondertussen alweer twee maanden geleden dat mijn laatste update over mijn 27 in 27 lijst verscheen. Tijd voor een nieuwe stand van zaken. Ik kan alvast al meegeven: ik heb belachelijk weinig verwezenlijkt op die twee maanden. Ook al was het vakantie.

Het heeft meer dan een maand geduurd voor ik uit mijn school-stress shizzle raakte en toen ik eindelijk in vakantie-modus was (u herinnert zich wel die plots opflakkering van blogposts, zo’n twee weken geleden?) was het plots hoog tijd om komaf te maken met die bachelorproef. Hence the radiosilence afgelopen week.

27 in 27 - 50 book challenge

50 boeken lezen (38/50)

Op twee maand tijd las ik 13 boeken, waardoor mijn teller nu op 38 boeken staat. Niet slecht, Goodreads zegt mij altijd wat voor strever ik ben, maar ik ga eerlijk zijn: die challenge is soms alles waar ik kan aan denken. Ik moét die 50 halen, zo snel mogelijk. Met mijzelf in competitie gaan is blijkbaar is wat ik enorm graag doe. Maar goed, met de stapel van vijf graphic novels uit de BIB en de drie boeken waar ik momenteel in bezig ben, zou hier volgende keer gewoon 50/50 moeten staan.

Wat ik dan allemaal las afgelopen twee maand? Awel: Cloclwork Angel, Clockwork Prince en Clockwork Princess, Unnatural Creatures, Chew Vol 1., Alice in Wonderland/Alice in Spiegelland (voor al deze boeken staat de review gewoon hier), How Blogs Work, The Girl with all the Gifts, The Art of Asking, Uprooted, Nimona en Wolf in White Van.

27 in 27 - Onafhankelijke boekenwinkel aankoop

Maandelijks een indie boekenwinkel steunen

Ik bezocht helaas geen boekenwinkels in Antwerpen of Brussel om mijn maandelijkse onafhankelijke aankoop te doen, maar dat komt er vast wel nog een keertje van. In juli trok ik naar de Epic, zowat de coolste Gentse stripwinkel die er is, en kocht daar Vol 1. van Chew. In Augustus trok ik, (alweer), naar Het Paard van Troje.

Ik kocht er 7 Pinguin Little Black Classics aan €1,50 voor een boekje. Ik kwam thuis met How we weep and laugh at the same thing (Michel de Montaigne), Come Close (Sapho), The Dolphins, the Wales and the Gudgeon (Aesop), Antigone (Sophocles), The Yellow Wall-Paper (Charlotte Perkins Gilman), The Atheist’s Mass (Honoré de Balzac), Alone on the Beach at Night (Walt Witman).

Ik ben gewoon door alle aanwezig Little Black Classics gegaan die Het Paard van Troje in het rek had staan en heb er uit gevist wat interessant klonk omwille van de ideeën die erin besproken werden of omdat de schrijver ergens de laatste maanden op mijn radar verscheen en zo’n boekje mij een goede introductie leek.

27 in 27 - Open Belgium branding

Afstuderen als grafisch vormgever

Maandag had ik mijn jury voor mijn bachelorproef. Misschien lag het aan mijn harde werk, misschien lag het aan alle duimpjes en succeswensen, maar volgens mij ben ik geslaagd! En dat wilt zeggen dat ik binnenkort kei-officieel afgestuurd ben als grafisch vormgever!

Een vlog maken

Ik ben voor mijn camera gaan zitten, heb -tig test-shots gedaan en heb daarna een half uur aan een stuk over boeken zitten babbelen. Daarna heb ik de opname bekeken, heb ik gedacht dat het allemaal wel nog meeviel, zo om mijzelf te zien enal, en bedacht dat ik de volgende keer zou filmen zonder vettig haar en een schaduw over half mijn gezicht. We wachten nog op de volgende keer. De poging in het Engels verliep trouwens niet zo vlot. Mijn uitspraak heeft zo veel oefening nodig.

27 in 27 - naaiproject

Vijf naaiprojecten voltooien (1/5)

Hoeza! Ik kroop nog eens achter mijn naaimachine! Niet om een leuk rokje of een nieuw jurkje te maken. Neen, ik verwerkte 4 meter hele zware katoenen stof tot een soort zonnewering voor mijn schoonouders. Gevloekt dat ik heb. Vier meter zware katoen is vier meter onhandelbare stof onder uw naaimachine proppen en hopen dat uw stiksel recht is. Het leverde alleszins een nieuw naaiproject op, het eerste dit jaar. Hopelijk volgen er snel nog wat.

27 nieuwe films zien (20/27)

Die nieuwe (nieuw voor mij!) films zien, gaat best wel vlot. Ik ben iemand die heel gemakkelijk naar bekend film-voer grijpt. Iets met te hoge verwachtingen en voorkomen van teleurstellingen.

Favorieten uit die lijst? The Imitation Game, Eastern Promises, Edge of Tomorrow, A Beautiful Mind en Apollo 13.
Dikke tegenvallers? De oorspronkelijke Mad Max en Mad Max II. What.The.Fuck.

DIY Jar Lamp

Zelf een meubel maken

Telt een bokaallamp maken? Ik ben er zelf nog niet uit of ik dat meubel genoeg vind. Eigenlijk wil ik een bankje voor in mijn gang maken, maar we zullen zeggen dat dit een ‘work in progress‘ is. (En als die bank nooit af raakt, dan tellen die lampen gewoon)

Nu dat ik het hele 27 in 27 lijstje overlopen heb en naar deze post kijk, denk ik “mwah, toch niet zo slecht als ik dacht”. ‘t Zou tof zijn om tegen de volgende keer wel een paar dingen van de lijst te kunnen schrappen, maar overal vooruitgang kunnen zien is eigenlijk ook al goed. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply fieke September 3, 2015 at 9:02 pm

  Wow, zo veel al gelezen!
  Ik duim mee dat je afgestudeerd bent, maar dat komt volgens mij helemaal goed 🙂

  • Reply plutomeisje September 4, 2015 at 8:47 am

   Ja, in juli heb ik mij echt wel op boeken gesmeten. Sinds augustus is het heel wat minder, ik geraak er niet meer in.
   En dinsdag krijg ik mijn punten, dus dan weet ik het zeker. 🙂

 • Reply Eva C September 4, 2015 at 12:19 pm

  Waaauw, 38 boeken al?! Ik ben in mijn jaar net aan 15 geraakt 🙂

 • Reply Le petit requin September 15, 2015 at 12:21 pm

  Proficiat met je diploma (er even van uitgaande dat dat ondertussen al wel bevestigd en al is)!

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:19 pm

   Merci, ondertussen is het inderdaad officieel. ^-^

  Leave a Reply