Personal

September plans + read-a-thon challenge

English
Plans for september

I’ve got my last exam ever on monday (not completely official yet, but let’s pretend it is) and now I’m waiting for the official proclamation. This makes September a very weird in-between month for me. It’s a month for sending out application letters and enjoying my last days as a student.

Because I don’t want to disappear in the cracks of the internet (as I tend to do, when I have too much time on my hands), I’ve made a list with things I want to do this month.

 1. Blog 27 consecutive days
 2. participate in a read-a-thon
 3. put together my portfolio and go job hunting
 4. go to FACTS
 5. learn some new skills (on Skillshare)
 6. make a couple of DIY’s
 7. go to the STAM (on a rainy day)

Yup, you read that right. In September I want to blog 27 consecutive days. It’s one of the things on my 27 in 27 list. We’re on day three btw. I don’t have any blogposts planned, so this is going to be hard.

We’re having a read-a-thon at the Verbeelding Bookclub from the 7th of September until the 13th. I’ve already tried to participate in a couple of read-a-thons this year, but I’ve never had as much free time as I have now. That’s why I’ve given myself some challenging challenges:

 • Read 150 pages a day (or 1050 pages by the end of the week)
 • Read volume 2 to 5 of Locke & Key
 • Finish all the books on my “currently reading” list on Goodreads (A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! and The Sea and the Bells)
 • Start reading the first part of a new series
 • Thick off two things from the Verbeelding Book Challenge (one of which will be The Sea and the Bells)

Concerning Skillshare: I’ve taken a monthly subscription in August and September is already paid for, so I must take advantage of it. I think I’ve saved about 40 classes, from designing patters, typographic posters till designing zines and home decoration. I’ve also started lessons Illustrations and comic design (#foreverstudent), so I’m very curious what will come from all this. I hope to have some sketches by the end of September that I can digitize. 🙂

What are you going to do in September? And if you’re already working: what did you do after you graduated? Did you take one last month off to say goodbye to student life or did you immediately started working?

Nederlands
Plans for september

Met mijn allerlaatste examen ooit (nog niet officieel, maar we gaan er van uit van wel) achter de rug en mijn officieel afstuderen in het vooruitzicht is september zo een rare tussenmaand geworden. Zo’n maand om sollicitatiebrieven te schrijven en te genieten van mijn laatste dagen als student. Ik heb dus al een goed idee hoe ik mijn maand ga spenderen.

Omdat ik wil vermijden dat ik een hele maand in de krochten van het internet verdwijn, heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik deze maand wil doen:

 1. 27 dagen aan één stuk bloggen
 2. meedoen met een read-a-thon
 3. een portfolio samenstellen + werk zoeken
 4. naar FACTS gaan
 5. nieuwe skills leren (op Skillshare)
 6. een paar DIY’s in elkaar steken
 7. naar het STAM gaan (op een regenachtige dag)

Jup, ge leest het goed. In september wil ik graag 27 dagen aan één stuk bloggen. Het is een van de puntjes op mijn 27 in 27 lijst. Ondertussen zitten we aan dag drie. Planning is trouwens nul komma nul hiervoor, aangezien ik eigenlijk van plan was om dit in augustus te doen. 10 van die blogposts raakten gepubliceerd in augustus, dus nu moet ik dringend een aantal blogposts beginnen schrijven, anders kom ik er niet.

Bij de Vebeelding Bookclub is het weer van Read-a-thon. Meerbepaald van 7 tot 13 september. Er zijn al een aantal read-a-thons geweest dit jaar, maar nog geen enkele waarvoor ik zo veel vrije tijd had als nu. Ik ga het dan ook ambitieus aanpakken deze keer:

 • 150 pagina’s per dag (ofte 1050 pagina’s tegen het einde van de week)
 • Volume 2 t.e.m. 5 van Locke & Key lezen
 • Al de boeken die op mijn “currently reading” lijstje staan op Goodreads moeten gelezen zijn (A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! en The Sea and the Bells)
 • Het eerste deel van een nieuwe reeks beginnen lezen
 • Twee puntjes van de Verbeelding Book Challenge kunnen schrappen (The Sea and the Bells telt al voor eentje)

Wat Skillshare betreft: ik heb zo een maandabonnement genomen en de maand september is al betaald, dus ik moet er van profiteren. Ik denk dat ik zo’n 40-tal lessen opgeslagen heb die ik wil doen (van patroontjes maken tot typografische posters ontwerpen en van zines maken tot interieur decoratie). In combinatie met mijn nieuwe lessen Illustratie en Beeldverhaal op de tekenacademie in Gent (#eeuwigestudent) ben ik heel benieuwd wat daar allemaal gaat uitkomen. Ik hoop op meer schetsen en meer dingen digitaal proberen uitwerken. 🙂

Wat zijn jullie allemaal van plan in september? En voor zij die al werken: hoe ging dat bij jullie na het afstuderen? Ook eerst een maand genomen om afscheid te nemen van het studentenleven of direct aan het werk?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply fieke September 5, 2015 at 9:25 am

  Succes met het bloggen!
  Ooit wil ik ook een read-a-thon meedoen, maar ik word altijd ontmoedigd als ik zie wat anderen willen lezen op een week…
  Ook succes met de jobhunt! Ik herinner me nog van in mijn tijd dat er toen weinig aanbod was op de jobmarkt en dat ik even ben blijven hangen waar ik vakantiejob had gedaan.

  • Reply plutomeisje September 12, 2015 at 10:24 am

   Dank u. Ik heb helaas geen chance gehad met mijn vakantiejob/stageplaats.
   En gewoon doen zo’n read-a-thon! Iedereen bepaalt zelf wat hij kan lezen op een week. Voor de een is dat een heel andere uitdaging dan de andere. 🙂

   • Reply fieke September 12, 2015 at 11:42 am

    Blijven zoeken, niet opgeven!
    Misschien doe ik in oktober dan eens mee 🙂

 • Reply Mirthe September 5, 2015 at 10:44 am

  Ik ben afgestudeerd in juni, heb toen heel snel via via een job gevonden en heb met mijn werkgever afgesproken dat ik pas midden augustus zou beginnen. Zo kon ik nog op vakantie gaan zonder verlof te moeten nemen. 🙂

  • Reply plutomeisje September 12, 2015 at 10:26 am

   Goed gezien. Ik ga genoeg vakantie gehad hebben, dus ik wil er wel direct aan beginnen. :p

 • Reply Elisse September 7, 2015 at 1:01 pm

  Hahahaha #eeuwigestudent! Succes met de read-a-thon, da’s al zeker voer voor nog een paar blogposts deze maand hé! Ambitieuze doelen, veel plezier 🙂

 • Reply Ines September 9, 2015 at 12:05 pm

  Ik wil ook graag naar facts, maar dit jaar ben ik op weekendje weg dus helaas! En het stam bezoeken lijkt mij ook vree wijs om eens te doen (ik moet daar al jaren eens naartoe maar het komt er nooit van). En veel succes met de jobhunt! Hopelijk vind je snel iets! 🙂

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:15 pm

   Hier hetzelfde, ik geraak ook maar niet in het STAM. Vandaar dat ik het op mijn planning gezet heb, wie weet lukt het nu wel. 🙂

 • Reply Le petit requin September 15, 2015 at 12:23 pm

  Haha, je bent het studeren/bijleren inderdaad precies nog niet beu!

  Ik heb mijn masterproef verdedigd op vrijdag, ben verhuisd op zondag en beginnen werken op maandag. Achteraf bekeken had ik beter wat rust tussenin genomen, maar toen ik ging solliciteren, wilden ze dat ik al begin september begon (twee weken voor mijn thesisverdediging), dus ik wilde het niet pushen door te vragen of begin of half oktober ook goed was (ik wilde er ook echt wel heel graag beginnnen; ‘t was al tijdens het versturen van mijn sollicitatiebrieven mijn favoriet).

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:18 pm

   Amai, dat was inderdaad wel aan een stevig tempo in het werk-leven stappen. Ik snap wel dat je zo’n kans niet wilt verbrodden door extra vakantie te vragen. :p

  Leave a Reply