Books

Eight books I really want to read this year

English

Eight books I really want to read this year (of which four are pictured here)

With about for months of reading left this year and with only 12 books to go to finish the fifty books challenge, I thought it wouldn’t be a bad idea to figure out which books I really want to read this year. I made a list with 26 books on it, but there’s is no way I’ll be able to read them all. So I selected a short list, with the 8 books I absolutely definitely want to read before the end of the year.

Books I really want to read - Hollow City and A Monster Calls

Hollow City: I read Miss Perigrins Home for Peculiar Children last year and I really liked it. At the end of September the third book in the series will also be published, so I really need to get to Hollow City!

A Monster Calls is one of the two Patrick Ness books on my book shelf. I got it in January for my birthday and I’ve been saving it for the first perfect misty autumn day of the year, a day that is soon to come (as autumn has definitely started here in Belgium).

Books I really want to read - The MArtian and A Darker Shade of Magic

At the beginning of October the movie adaptation for The Martian will be in theatres and I would really like to read the book before anyone puts pieces of the movie in GIF-format or whatever on the internet and ruins the book forever.

At the beginning of the year I made a list with all the new book releases I anticipated the most. One of those books was A Darker Shade of Magic, which I still haven’t read. I actually don’t really like reading ongoing series, but I loved Vicious by V.E. Schwab, so I need to read this book of her! The second part in the series gets published next year in February, so the waiting might not be so bad (who am I kidding?).

Books I really want to read - The Snow Child and Burial Rites

One of the books we read with the Verbeelding Bookclub was The Snow Child. I didn’t had time (or motivation) at the time the club read it, but the story sounds so fascinating I had to put it on my list.

Another book that I associate with winter has made my short list. Burial Rites seems to fit the list of winter-y perfectly. It also sounds so intriguing and I’ve wanted to read it since I heard about it for the first time last year, so I’m really curious about this book.

Books I really want to read - The Night Circus and Daughter of Smoke and Bone

I talked about The Night Circus in my post about books I want because they’re so pretty and now I have my own copy! I found it second hand on Amazon. I’ve heard so many good things (and sometimes bad, I must admit) and I’m dying to form my own opinion of this book. Fingers crossed that’ll be as good as the cover!

The last book on my shortlist is Daughter of Smoke and Bone. When I heard about the series the first time I didn’t think it would be something for me, but I’ve heard mentioning the series so many times on BookTube, I can’t ignore it any more. I’m also on a bit of a fantasy kick, so I hope this book will hit the spot.

What do you still want to read this year?

Nederlands

Acht boeken die ik zeker nog wil lezen dit jaar (waarvan er vier op de foto staan)

Met nog vier maanden leesplezier in het vooruitzicht en nog 12 ontbrekende boeken in mijn 50 books challenge bedacht ik dat het misschien geen slecht idee zou zijn om eens uit te vissen welke boeken ik dit jaar nog zou willen lezen. Ondertussen staan er 26 boeken op die lijst, maar dat gaat natuurlijk niet lukken om die allemaal te lezen. Daaruit heb ik mijn ‘shortlist’ geselecteerd, mijn 8 boeken die ik zeker-weten-100%-echtig nog ga lezen dit jaar.

Books I really want to read - Hollow City and A Monster Calls

Hollow City: Ik las Miss Perigrins Home for Peculiar Children vorig jaar en dat boek beviel mij heel hard. Eind september komt ook het derde deel in de serie uit, het wordt dus hoog tijd om deel twee, Hollow City, te lezen.

A Monster Calls is één van de twee Patrick Ness boeken in mijn kast. Een boek dat ik vorig jaar in januari voor mijn verjaardag kreeg en al een heel jaar aan het opsparen ben voor de perfecte kille herfstdag. Die komt nu steeds dichter, dat heeft het weer de laatste dagen wel bewezen.

Books I really want to read - The MArtian and A Darker Shade of Magic

Binnenkort (begin oktober) komt de verfilmde versie van The Martian in de zalen en  zou graag het boek gelezen hebben voor iemand om internet stukjes van de film in GIFs verwerkt en één of andere ultieme pun naar de verdoemenis helpt.

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijstje met alle boeken waar ik enorm naar uitkeek dit jaar. Eén van die boeken was A Darker Shade of Magic en ik heb het nog steeds niet gelezen. Gedeeltelijk omdat ik eigenlijk niet zo graag eerste delen van reeksen begin als de rest van de reeks nog niet gepubliceerd is. Gelukkig komt deel twee volgend jaar in februari al uit, dus ik wil dit boek zeker nog dit jaar lezen.

Books I really want to read - The Snow Child and Burial Rites

Eén van de boeken die we dit jaar met de Verbeelding Book Club lazen was The Snow Child. Helaas had ik toen geen tijd (of zin :p) om mee te lezen, maar het verhaal klonk zo aanlokkelijk dat hij mee op de lijst moest.

Ik heb precies wel iets met boeken die ik associeer met koude en winter. Burial Rites past ook in dat lijstje voor mij. Sinds dat ik de titel voor het eerst bij Kathleen zag opduiken, ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek.

Books I really want to read - The Night Circus and Daughter of Smoke and Bone

Nog zo een boek dat mijn nieuwsgierigheid al enige tijd prikkelt, is The Night Circus. Ik vernoemde het boek al eerder in mijn post over boeken die ik wou omwille van de prachtige covers en ondertussen heb ik zo’n mooie editie in huis. Tweedehands weliswaar, maar alles aan dat boek schreeuwt om het zo snel mogelijk te lezen.

Het laatste boek op mijn shortlist is waarschijnlijk ook het boek dat ik eerst ga lezen: Daughter of Smoke and Bone. Toen ik voor het eerst over deze serie hoorde, dacht ik dat het niets voor mij ging zijn, maar ondertussen heb ik het al zo vaak zien passeren dat ik het moet lezen. Komt daarbij dat ik ongelofelijk veel zin heb om fantasy te lezen.

Wat staat er nog op jullie te-lezen lijst dit jaar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Last Week • Plutomeisje October 4, 2015 at 10:00 pm

    […] Grisha trilogie stond niet op mijn shortlist van boeken die ik nog wou lezen dit jaar, maar Blossom Books (alleen al mijn favoriete Nederlandstalige uitgeverij omwille van hun vertaling […]

  • Reply Seven books I want to read in 2016 • Plutomeisje January 17, 2016 at 6:45 pm

    […] already published a books I really want to read list in September of last year, with eight books I wanted to get to before the end of the year. I […]

  • Leave a Reply