Design & Illustration, Personal

Over hoe ik na lang wachten een cursus Illustratie en beeldverhaal begon

Tekenacademie - Illustratie en Beeldverhaal

In juni schreef ik mij in bij de Gentse tekenacademie voor een cursus illustratie en beeldverhaal. Ik schreef er al over in een 27 in 27 update, maar ondertussen heb ik mijn eerste lessen achter de rug!

Zoals ik in die eerdere post al vertelde kwam de cursus een paar jaar geleden op mijn radar.
Ik studeerde nog communicatiewetenschappen en wilde heel graag wat serieuzer beginnen tekenen. Helaas zijn de plaatsen in de cursus illustratie en beeldverhaal beperkt en ik was dat jaar te laat om mij in te schrijven. Een jaar later begon ik mijn opleiding Grafische en digitale media aan Arteveldehogeschool en toen was het plots gedaan met de vrije tijd. Met mijn naderend afstuderen in het vooruitzicht in juni schreef ik mij dus eigenlijk in voor de cursus.
Lekker vroeg, want ik zou geen tweede keer te laat zijn.

Waarom ik mij per se wou inschrijven voor de cursus? Ik ben waarschijnlijk de meeste luie tekenaar ooit. Ik teken doodgraag, maar ik kan er mijzelf bijna nooit toe brengen om tijd te maken om te tekenen. Zo goed als alles krijgt voorrang. Met twee lessen per week, goed voor in totaal acht uur achter de tekentafel, hoop ik dat ik dit jaar wel eens serieus wat tijd in tekenen kan steken (en ook echt eens vooruit kan gaan). Voorlopig moet dat geen probleem zijn, want werkloos. Hopelijk kan ik het ook blijven doen wanneer ik wel werk heb (en hopelijk duurt dat niet te lang ;)).

tekenscool-02

Ondertussen zitten de eerste twee lessen er op en ik kijk al enorm uit naar de derde les! Hierboven mijn fantastische (ahum) eerste opdracht: een collage maken met drie foto’s en deze dan ondersteboven tekenen. Ik kijk alvast uit naar de overige opdrachten en stiekem ben ik een beetje aan het overwegen om mijzelf een soort project te geven waarvoor ik naar specifieke feedback kan vragen. Nu nog uitvissen wat ik precies wil doen (stripverhaal? Zine? Prentenboek? All the options!). Alleszins: enthousiasme en heel veel goesting om te tekenen: check!

Wat doen jullie zoal van cursussen, tekenschool/muziekschool dingen? Is er een cursus waarvoor je je super graag zou inschrijven?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply heidi camilla September 9, 2015 at 8:45 am

  O h h h! Ik wou dat ik je doorzettingsvermogen even kon lenen. Ik wil ook opnieuw mijn potlood eens gebruiken maar zoals je zelf zegt, ik doe het niet. Ik sla je geestige koeienkonijn op in gedachten en hoop dat die mij tot actie kan aanzetten. Goe bezig!

 • Reply Fenne September 11, 2015 at 12:51 pm

  ik twijfel nog of ik er dit jaar nog een extra cursus drukken bij neem (lino, litho, dat soort dingen) maar wil ook niet mijn master op het spel zetten— en ik ben pas in november weer in het land.
  Aaach zoveel leuke opties 🙂

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:10 pm

   Moeilijk om die keuze te maken. Ben je er ondertussen al uit? ‘k Heb mij de afgelopen twee jaar niet ingeschreven omdat ik ook dacht dat het niet te combineren was met er voor al mijn vakken door raken. :p

 • Reply Le petit requin September 15, 2015 at 12:26 pm

  Hihi, keileuke tekening! 8 uur tekenen per week in twee lessen, best wel een stevig tempo, vind ik!

  Ik start dit jaar met een master architectuurgeschiedenis en -theorie, wat in combinatie met mijn werk vermoedelijk al stevig genoeg zal zijn. Een wekelijkse cursus Spaans of Italiaans staat weliswaar hoog op het verlanglijstje, maar verbied ik mijzelf dus even tot ik weet of het haalbaar is om nog extra dingen te doen 🙂

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:13 pm

   Ja, dat is inderdaad wel doorbijten. Ik hoop dat ik het kan blijven doen als ik werk, want sommige avonden ben ik echt wel kapot. Vier uur lang geconcentreerd tekenen kan slopend zijn blijkbaar…

   Met zoveel leuke dingen om te leren is het niet gemakkelijk om te beslissen wat je eerst wilt kunnen hé. Ik droom ook nog van andere cursussen maar inderdaad, het moet haalbaar blijven!

 • Reply 27 in 27 [update 4] • Plutomeisje November 3, 2015 at 9:50 am

  […] did start a course in illustration and comic design this year! I’m still very happy I decided to do this, although I must admit I already missed […]

 • Reply 27 in 27 • Plutomeisje November 28, 2015 at 1:13 pm

  […] Starting a course illustration and comic design at art school […]

 • Leave a Reply