Books

September Read-a-thon wrap-up

English

September Read-a-thon wrap-up

I’m thinking about making it a yearly tradition to participate in a read-a-thon in September. Only last year I participated in my first read-a-thon ever and I loved it. This year I’ve tried joining a couple, but it never worked out. So this week I did my best! Interested to see how well I did?

The Challenges

Firstly, let’s take a look at my challenges again. I didn’t want to make it too easy on myself, so I put together an ambitious list:

 • Read 150 pages a day (or read 1050 pages by the end of the week)
 • Read volume 2 till 5 of Locke & Key
 • Finish reading all the books on my “currently reading” list on Goodreads (A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! and The Sea and the Bells)
 • Read the first book in a new series
 • Thick of two things on the Verbeelding Book Challenge (The Sea and the Bells counts for one)

Progress

I didn’t start the week very well. I finished reading A Portable Shelter, but I only read 120 pages that day. On day two things didn’t go better, as I spent most of the day in zombie-mode. I only read a couple of pages in ‘Schrijven, Kreng!’. Day three and four went much smoother. I read Volume 2 and 3 of Locke & Key and reached 150 pages each day. On Friday I really wanted to finish ‘Schrijven, Kreng’ and I read the whole evening. I finished the book and reached 150 pages. On Saturday I finished ‘The Sea and the Bells’ and on Sunday I could also put ‘The Yellow Wall-paper’ on my read-list. I also read 170 pages in More Than This!

September Read-a-thon wrap-up

The outcome

 • Read 150 pages a day (or read 1050 pages by the end of the week) – I’ve read a total of 941 pages. That includes de 48 pages of volume 4 of the Locke & Key I’m currently reading. Had I read the last 100 pages of this comic I would’ve made my goal. Bummer.
 • Read volume 2 till 5 of Locke & Key – I read volume 2 & 3 and I’m currently reading volume 4. I’ll probably finish it in the morning and then I’ll read volume 5.
 • Finish reading all the books on my “currently reading” list on Goodreads: A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! and The Sea and the Bells. I finished three of the four novels on my currently reading list and also read two volumes of Locke & Key and a Pinguin Little black classic. Not too bad.
 • Read the first book in a new series – I didn’t get to this one sadly. I don’t want to start another book as long as I’m reading More Than This. I’m not good at juggling multiple books.
 • Thick of two things on the Verbeelding Book Challenge – I finished ‘the Sea and the Bells’, which enabled me to thick off “read a poetry bundle”. I also read ‘The Yellow Wall-paper’ which counts as “a book that’s based on true facts”.

I didn’t had the best reading-week. Luckily I picked up the pace at the end of the week, otherwise the end result would be a lot sadder. Even though I couldn’t finish all my challenges, I do think this read-a-thon was a succes. I finished a couple of books that were on my “currently reading” list for a while, I made a lot of progress with “More Than This” and I finally started reading the rest of the Locke & Key comics, which I’ve been wanting to do for weeks, but I never actually did.

Did you participate in the read-a-thon? How did it go?

Nederlands

September Read-a-thon wrap-up

Ik denk dat ik er een jaarijkste traditie van ga maken, om in september aan een read-a-thon mee te doen. Vorig deed ik toen aan mijn eerste read-a-thon ooit mee en dat viel geweldig mee toen. Dit jaar heb ik al een paar keer willen meedoen, maar het kwam er nooit echt van. Benieuwd hoe ik het er deze keer vanaf heb gebracht?

De uitdagingen

Laten we er, om te beginnen, mijn lijstje met uitdagingen nog eens bij te nemen. Ik wilde het mijzelf niet te gemakkelijk gaan en stelde een ambitieus lijstje op:

 • 150 pagina’s per dag (ofte 1050 pagina’s tegen het einde van de week)
 • Volume 2 t.e.m. 5 van Locke & Key lezen
 • Al de boeken die op mijn “currently reading” lijstje staan op Goodreads moeten gelezen zijn (A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! en The Sea and the Bells)
 • Het eerste deel van een nieuwe reeks beginnen lezen
 • Twee puntjes van de Verbeelding Book Challenge kunnen schrappen (The Sea and the Bells telt al voor eentje)

Verloop

De week kende niet zo een geweldige start. Ik las A Portable Shelter uit, maar raakte ‘maar’ aan 120 pagina’s. Op dag twee bevond ik mij voor een groot deel van de dag in zombie-modus en las ik slechts een paar pagina’s in ‘Schrijven, Kreng!’. Dag drie en vier verliepen beter (ik haalde telkens de 150 pagina’s) dankzij volume 2 en 3 van Locke & Key. Vrijdag las ik flink door in ‘Schrijven, Kreng!’ waardoor dat boek uitraakte en ik mijn 150 pagina’s haalde. Zaterdag las ik The Sea and The Bells uit en zondag kon ik ‘The Yellow Wall-Paper’ van mijn te-lezen-lijstje schrappen. Ik maakte ook grote vooruitgang in More Than This.

September Read-a-thon wrap-up

De eindstand

 • 150 pagina’s per dag (ofte 1050 pagina’s tegen het einde van de week) – Op moment van schrijven zit ik op pagina 48 van Locke & Key, volume 4 en dat zorgt ervoor dat ik aan 941 pagina’s zit. De 100 pagina’s die ik te kort kom, zijn de 100 pagina’s die deze Locke & Key lang is en die ik wellicht morgenvroeg als eerste ga lezen. Ik vind dat niet slecht, 940 pagina’s op een week.
 • Volume 2 t.e.m. 5 van Locke & Key lezen – Volume 2 & 3 zijn uit, volume 4 is ‘work-in-progress’ en zal wellicht morgenvroeg uitgelezen raken, net als volume 5.
 • Al de boeken die op mijn “currently reading” lijstje staan op Goodreads moeten gelezen zijn: A Portable Shelter, More Than This, Schrijven, Kreng! en The Sea and the Bells. Drie van de vier boeken raakten uitgelezen, wat ik niet slecht vind. Ik zit ook bijna halverwege in More Than This en ik begin het verhaal steeds leuker te vinden!
 • Het eerste deel van een nieuwe reeks beginnen lezen – Nope, dat zal niet meer voor vandaag zijn. Wellicht kan ik volgende week wel aan die nieuwe reeks beginnen.
 • Twee puntjes van de Verbeelding Book Challenge kunnen schrappen – Jup, ik kon “lees een poëzie-bundel” (The Sea and the Bells) en “lees een boek gebasseerd op waargebeurde feiten” (The Yellow Wall-paper) schrappen.

Ik had dus geen geweldige lees-week. Gelukkig dat ik op het einde van de week in gang geschoten ben, of het zou gene vette geweest zijn. Ook al kan ik niet veel van mijn uitdagingen echt schrappen, toch vind ik het een geslaagde read-a-thon. Ik maakte serieuze vooruitgang in More Than This en de Locke & Key serie, boeken die hier al een paar weken onaangeroerd liggen, en schrapte twee puntjes van de Verbeelding Book Challenge.

Deden jullie mee aan de read-a-thon? Hoe ging het bij jullie?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elisse September 14, 2015 at 1:59 pm

  Amai, heel ferm! Flink gelezen Eline 😉

 • Reply melissa September 15, 2015 at 9:07 pm

  Goed doorgelezen wow! Ik heb ook meegedaan, en heb mijn doelen onderweg beetje laten vallen, ik wou gewoon vier boeken lezen denk ik. Tof he, zo lezen! 🙂

  Welke reeks ga je starten? Ik hou van series, reeksen! 🙂

  • Reply plutomeisje September 18, 2015 at 10:09 pm

   Ik wil de Daughter of Smoke and Bone serie en de Grisha-trilogie een kans geven. Van beide heb ik zowel goeie als slechte dingen gehoord en gelezen en ik denk dat ik ze gewoon moet lezen om te weten hoe ze echt zijn. Ik ben alleszins benieuwd. 🙂

   • Reply melissa September 20, 2015 at 4:56 pm

    Ha ik hou gewoon van series, die zijn zo handig! 🙂

  Leave a Reply