Design & Illustration, Workspace

Workspace Wednesday – Infographic

English
Infografiek - poster mock-up

The past two years I was enrolled in a bachelor graphic and digital media. This year was my final year! After spending what felt like all my time with my school assignments for a whole year, I figured it would be appropriate to not only tell, but also show. Today I’m showing an infographic I made this year. Not my finest work, design wise, but I had so much fun illustrating the animals!

I never illustrated in this style before and I had fun (and headaches) figuring out how to do this. I wanted to make at least some animals with some sort of an inside view, showing the crap they’d eaten. I found some inspiration for this on Musketon’s Instagram. Because I wasn’t sure I would be able to pull of the illustration style on a bunch of creatures I started with making one cut open turtle, as part of a different assignment for which we needed to design stickers.

Seaturtle Sticker

I was pleased enough with my turtle (and printed way too much stickers of it) and decided to make some other sea animals in the same style. I also made nets, plastic waste, microplastics, a plastic bag, a piece of rope, a paper boat and a bottle in the same style.

Infographic - sea animals

Infographic poster

Afterwards, I put everything together. Although I still like the composition of the infographic poster, I’m not a big fan of the colours. It’s also a bit too dark, which makes the text hard to read (which isn’t ideal for an infographic). We also needed to make a spread where our images are used in an magazine article. I made a spread with National Geographic in mind.

Infographic - magazine spread

Infographic - magazine spread

So, this was one of the projects I worked on this year. What do you think about it?

Nederlands

Infografiek - poster mock-up

Na een heel jaar werken aan een pak verschillende opdrachten, wordt het misschien wel eens tijd dat ik een paar dingen laat zien. Vandaag toon ik een infografiek die ik afgelopen jaar ontwierp. Niet mijn beste werk, maar ik heb mij geweldig geamuseerd met het illustreren van de verschillende dieren op de poster.

Ik had nog nooit echt digitale illustraties gemaakt en besloot op zoek te gaan naar een stijl die mij doenbaar leek. Uitzoeken hoe ik zo’n illustraties moest maken was een leuke zoektocht (die mij ook een klein beetje hoofdpijn bezorgde). Het enige wat ik voorhand zeker in een aantal illustraties wou was een inkijk in de buik van de dieren, om zo te kunnen tonen wat voor crap ze opeten. Uiteindelijk vond ik inspiratie op  Musketon’s Instagram.

Omdat ik niet zeker was dat ik al mijn dieren in die stijl zou kunnen illustreren (aangezien ik niet wist of het wel ging lukken), besloot ik eerst een illustratie te maken voor een andere opdracht, waarbij we een sticker moesten ontwerpen.

Seaturtle Sticker

Ik was super tevreden met mijn zeeschildpad (en printte veel meer stickers dan ik ooit ga gebruiken…). Nadien maakte ik ook de andere zeedieren en voegde er nog een hoop plastic afval, een glazen fles, microplastics, een plastieken zak, een stuk touw en een papieren bootje aan toe in dezelfde stijl.

Infographic - sea animals

Infographic poster

Nadien voegde ik alles samen in zowel Illustrator als Indesign. Ik vind de compositie van mijn poster nog steeds erg leuk, maar ik ben niet zo’n grote fan van de kleuren die ik gekozen heb. Ietsje te donker, wat er ook voor zorgt dat de tekst moeilijk te lezen is (wat niet geweldig is voor een infografiek). Naast de poster moesten we onze infografiek ook herwerken in een magazine artikel. Ik maakte een spread met National Geographic in het achterhoofd.

Infographic - magazine spread

Infographic - magazine spread

Voila, dat was nog een voorbeeldje van de projecten waar ik afgelopen jaar aan gewerkt heb. Wat denken jullie? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mieke October 6, 2015 at 10:03 pm

    Knap werk zeg!!

  • Leave a Reply