Books

Book review: Nimona [give-away closed]

English

Nimona by Noelle Stevenson

One of the things I started to appreciate because of Booktube, Goodreads and Kathleen are graphic novels. I was never really interested in graphic novels, although I always enjoyed comics. Luckily I changed my opinion, otherwise I would never have discovered the awesomeness that is Nimona!

Character designs for Nimona by Noelle Stevenson

Nimona, written and illustrated by Noelle Stevenson, tells the story of Lord Ballister Blackheart and his nemesis Sir Ambroisius Goldenloin. Ballister get some help from his new side-kick, Nimona, who wants the help him prove that Goldenloin and his compagnions of the Institution of Law Enforcements and Heroics aren’t the heroes everybody thinks they are. It also quickly becomes clear Nimona has a bunch of secrets of her own and it also becomes unclear who’s really who’s side-kick.

The world of Nimona is a strange one, with lot’s of contradictions. There are e.g. knight and video calls. The science in combination with the elements from the middle ages made for a very interesting combination. I really loved this, who wouldn’t want to spent time in such a world?

Nimona by Noelle Stevenson

I also really liked Stevenson’s characters in this graphic novel. They’re quirky and sarcastic and they speak there mind. I was crossing my fingers fairly quickly for Nimona’s and Ballister’s evil plans to succeed. One of the things I really liked about this graphic novel is that it questions the simplicity of “good versus evil” in stories. The nuances Stevenson put in her novel made it so much better. I also really liked the dragons, the crazy amount of explosions, the humour and the friendships.

 Lord Ballister Blackheart by Noelle Stevenson

I also really liked Stevenson’s drawing style in this graphic novel. I tend to prefer more realistic styles, but the whimsical playfulness of the drawings fit the story perfectly. Some of you might already be familiar with her drawings, as Stevenson also illustrated the cover of Rainbow Rowell’s Fangirl.

Nimona was 260 pages of pure pleasure. I couldn’t put the book down! Very much recommended!

Nimona by Noelle Stevenson

Maybe you’d like to read Nimona after this book review? Well, you’re in luck! Those who follow me on Instagram already know I had a bit of bad luck with my Nimona order and the book got to me slightly damaged. I contacted Bookdepository and they agreed to send me another copy. So, now I’m giving away the (very slightly) damaged copy! If you want to participate in this give-away you must fill in the Rafflecopter (+ please read the conditions at the bottom of this post).

a Rafflecopter giveaway

Chasey has won the Nimona hardcover. Congrats!

Conditions: The copy of Nimona I’m giving away is an English hardback edtion of the book. It’s slightly damaged at the top of the back. This give-away isn’t international, you can only participate when you’re currently living in Belgium. Please make sure you add a valid e-mail adress. If I can’t contact the winner of he/she doesn’t respond in time, I’ll pick another winner.

Nederlands

Nimona by Noelle Stevenson

Eén van de dingen die ik de laatste jaren dankzij BookTube, Goodreads en Kathleen heb leren kennen, zijn graphic novels. Niet dat ik vroeger nooit strips las, integendeel (staart liefdevol naar haar verzameling Thorghals), maar graphic novels spraken mij nooit aan.  Ondertussen ben ik het genre heel hard gaan appreciëren, maar goed ook, anders had ik nooit de zaligheid van Nimona leren kennen! Character designs for Nimona by Noelle Stevenson Nimona, geschreven en geïllustreerd door Noelle Stevenson, verteld het verhaal van Lord Ballister Blackheart en zijn eeuwige aartsvijand Sir Ambroisius Goldenloin. Ballister krijgt de hulp van een nieuwe side-kick, Nimona, die hem wilt helpen te bewijzen dat Goldenloin en zijn vriendjes van het Institution of Law Enforcements and Heroics niet zo’n helden zijn als iedereen denkt. Algauw wordt duidelijk dat Nimona heel wat geheimen met zich meedraagt en wordt het onduidelijk wie nu eigenlijk de side-kick is.

De wereld van Nimona is er eentje van vreemde tegenstrijdigheden. Zo zijn er ridders én video calls. Wetenschap en middeleeuwse toestanden gaan er hand in hand. Iets wat ik fantastisch vond, want wie wil er nu geen tijd doorbrengen in zo’n zalige wereld? Nimona by Noelle Stevenson Stevenson’s personages zijn lekker sarcastisch en niet op hun mondje gevallen. Ik was al gauw voor de “slechterikken” in deze graphic novel aan het duimen. Die tegenstelling tussen goed en kwaad, die in de novel wat in vraag gesteld wordt, is één van de nuances die Stevenson in het verhaal aanbrengt die ik ten zeerste kon appreciëren! Extra pluspunten aan deze graphic novel? Draken, de gigantische hoeveelheid explosies, de humor en de vriendschappen. Lord Ballister Blackheart by Noelle Stevenson Ik vond de tekenstijl van Stevensonn ook een pluspunt aan deze graphic novel. De tekenstijl is heel herkenbaar, speels en origineel en ik vond hem perfect passen bij het verhaal. Diegenen die Fangirl van Rainbow Rowell in hun boekenkast hebben staan, kunnen Stephenson’s stijl herkennen van de cover van dat boek.

Nimona was 260 pagina’s lang smullen en ik kon het boek niet aan de kant leggen! Een dikke aanrader dus! Nimona by Noelle Stevenson Zin gekregen om Nimona zelf ook te lezen na deze review? Dat kan! Wie mij op Instagram volgt weet dat ik een beetje pech had met mijn verzending van Nimona: het boek kwam (lichtjes) beschadigd aan en ik kreeg een nieuw exemplaar opgestuurd. Ik mocht zelf kiezen wat ik met mijn tweede exemplaar wou doen en dus geef ik het weg! Wie kans wil maken moet onderstaande Rafflecopter invullen.

a Rafflecopter giveaway

Chasey is de winnaar van de Nimona hardcover. Proficiat!

De kleine lettertjes: Het te-winnen exemplaar van Nimona is een Engelstalige hardback, die lichtjes beschadigd is aan de bovenkant van de rug. De wedstrijd is niet internationaal, enkel inwoners van België kunnen deelnemen. Zorg ervoor dat je een geldig e-mail adres gebruikt in de comments, zodat ik je bij winst kan contacteren. Indien de winnaar niet tijdig reageert (of niet te bereiken is), wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply CarlaK September 30, 2015 at 7:22 pm

  Ik heb nog nooit een graphic novel gelezen, je maakt me wel nieuwsgierig…
  Ik waag mijn kans !

 • Reply meisje September 30, 2015 at 7:45 pm

  Ik heb ook recent nog maar de graphic novel leren kennen via Kathleen. De eerste en enige (tot nu toe) die ik heb gelezen is De Beeldhouwer. Hij smaakte naar meer, dus ik waag ook mijn kans 🙂

  • Reply plutomeisje October 1, 2015 at 7:05 pm

   Oh, De Beeldhouwer wil ik ook heel graag lezen! Hij is alleen wel redelijk duur en in de bibliotheek hebben ze hem nog niet. ‘k Ga nog een beetje moeten wachten dus.

 • Reply An September 30, 2015 at 8:00 pm

  wil mij altijd wel eens aan het genre wagen, ook nog nooit geprobeerd 🙂

 • Reply Chasey September 30, 2015 at 9:07 pm

  Saga saga saga!! DUHHHHHHH :p

 • Reply nikkie October 1, 2015 at 7:36 pm

  Oooh jammer dat het alleen voor België is, had graag mee willen doen.
  Klinkt erg goed zet hem in ieder geval op mijn must read lijstje!

  • Reply plutomeisje October 1, 2015 at 7:40 pm

   Sorry! Helaas zijn de verzendingskosten voor Europa ook al direct zo duur in België, dat ik internationale verzending niet zag zitten. Maar goed dat hij op je TBR staat, Nimona is zo de moeite!

 • Reply Charlotte October 2, 2015 at 7:14 pm

  Een graphic novel las ik nog nooit, maar met strips ben ik opgegroeid. Niet moeilijk met een verzamelen vader. Blake & Mortimer en Rik Ringers waren/zijn mijn favorieten.
  Ik zie Nomina zo’n beetje overal opduiken. Ik waag dus graag een kans, want ik ben wel nieuwsgierig!

 • Reply Katrien October 5, 2015 at 11:17 am

  Graphic novels lees ik niet zo veel, al zou ik daar graag verandering in brengen 🙂 Mijn favoriete boek van 2015 (momenteel) is Angelfall van Susan Ee. Het verhaal gaat goed vooruit, en Penryn is 1 van mijn favoriete personages ooit!

 • Reply Mieke October 6, 2015 at 10:42 pm

  Dit jaar nog niet zoveel strips/graphic novels gelezen, helaas. M’n eerste graphic novel ooit was Persepolis denk ik, blijf ik steeds goed vinden. Een tip misschien voor jou, is Amulet. Vind ik heerlijk getekend. Ik ben ze beginnen kopen in het Nederlands omdat ik van niet beter wist indertijd, maar helaas zit de vertaling wel een aantal volumes achter.

  • Reply plutomeisje October 7, 2015 at 1:33 pm

   Ja, Amulet lijkt mij wel interessant. Ik had de reeks al een paar keer zien passeren online, maar ‘k heb er nog niets van gelezen. Ze lagen op FACTS, maar ik vond ze een beetje te duur daar.

 • Reply plutomeisje October 7, 2015 at 1:38 pm

  PS: ik zie dat sommigen onder jullie bij het Instagram/Goodreads puntje enkel jullie gebruikersnaam op die site nalaten, maar mij daar niet volgen/vriendjes op worden. Eigenlijk telt dat puntje dan niet… Dus, huphup op like/follow/add as friend gaan duwen, dan maak je meer kans op Nimona!

 • Reply 27 in 27 [update 4] • Plutomeisje November 28, 2015 at 12:50 pm

  […] Like I did of my favourite books? Or would you rather read full post reviews of books like the review of Nimona? All links in the list above go to my Goodreads review pages […]

 • Leave a Reply