Personal

Last Week

English

Last Week - Practising drawing facial expressions

The past last two weeks were quite different from each other. While I was doing lots of projects the first week, I spent most of my time in bed the second week. I did take some pictures though!

Last Week - I explored Ghent and discovered this cute paper store

Last Week - I explored Ghent

We tried drawing facial expressions in my illustration course. I’ve never really bothered with facial expressions, so it was fun to try. I also decided I spent too much time in the same parts of the city, so I went for a walk in some different parts. The weather was nice and when I was walking back to my bike I discovered a cool new paper supplies shop.

Last Week - Saw some impressive Lego building skills at FACTS

On sunday I went to FACTS with a friend. We geeked out and bought way too many things. To be honest, I’ve been eyeing the POP figures for a year now. Last year I didn’t buy any because I thought I would find them cheaper online, but nope.

Last Week - I bought a Dancing Baby Groot and Barf and Belch figure at FACTS

I bought a Baby Dancing Groot (how could I not?) and Barf and Belch. I really really really wanted Gunter, but none of the vendors had him in stock. How can they not have the most evil thing in the universe in stock? HOWWWW? Ahum.

Last Week - The FACTS Haul (a new Chew Comic, two POP figurines and a bunch of Japanese candy)

My complete FACTS haul! I did stop myself from buying a super cute Toothless plushie, kept myself from buying Rocket Raccoon for €10 (most stupid decision ever!), and I decided against buying all the Japanese candy. Mainly because I really want to be able to eat some onigiri with my own teeth next year.

Last Week - All the books I read in September, fifteen in total!

I also got myself some laryngitis at FACTS. At first I thought I just had talked too much, but on Monday my troat was still sore and by Tuesday I started feeling like crap. I spent the rest of the week on the couch, sleeping and listening to Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. I did manage to take a picture of all the book I read in September. Fifteen in total (some e-books), which is nice!

Last Week - Walking around Ghent

Last Week - The October TBR

By the end of the week I felt a bit better and went for a walk to enjoy the awesome autumn weather we’re having. I also went to the library and came home with Ergens waar je niet wil zijn, Fables vol.1, Habibi and The Invention of Hugo Cabret. I added A Monster Calls, Burial Rites, The Night Circus, The Martian and the Grisha trilogy and, voila, you have my to-be-read pile for October!

I also want to participate in INKtober this month. These means making a drawing each day. I don’t have a theme, so if you have suggestions for drawing, please leave them in the comments. At Snailmaillove there is #DoMoreInOktober, in which I really wanted to participate, but I don’t have enough time/inspiration for all of the topics. I’ll be stealing some of Fab’s themes though, they’re just too fun to ignore!

What have you been up to these past weeks?

Nederlands
Last Week

De afgelopen twee weken waren heel verschillend qua ervaring. Terwijl ik in de eerste week van hot naar her liep en af en toe niet wist wat eerst doen wegens ideeëntsunami, verliep week twee heel wat rustiger, al deed ik mijn best om nog wat dingen op de foto te zetten.

Last Week - I explored Ghent and discovered this cute paper store

Last Week - I explored Ghent

Ik spendeerde mijn week aan allerlei projectjes. In mijn illustratie & beeldverhaal cursus lag de nadruk deze week op gezichtsuitdrukkingen, wat iets helemaal nieuws voor mij was. Op zaterdag besloot ik stukjes Gent te gaan verkennen waar ik normaal zelden kom. Daarbij kwam Deneef-Goemaer op mijn pad, een leuk winkeltje vol (tweedehandse) papierwaren.

Last Week - Saw some impressive Lego building skills at FACTS

Op zondag trok ik naar FACTS, het jaarlijkse walhalla voor fantasy en sci-fi nerds. Ik ging mij zo hard inhouden (ik mocht er eentje), maar wanneer je kraampje na kraampje vol super leuke POP figuurtjes voorbijloopt, sjah…

Last Week

Ik kwam thuis met een super schattige Dancing Baby Groot en Barf en Belch. Als je weet dat ik al sinds vorig jaar na FACTS constant op het punt gestaan heb om zo een paar figuurtjes in een online winkelkar te gooien en te bestellen, dan vind ik dat ik die twee wel verdiende. Nu braaf sparen en volgend jaar nog twee. (Beste standhouders op FACTS, please breng Gunter mee! Puh-hu-lea-se!)

Last Week - The FACTS Haul (a new Chew Comic, two POP figurines and a bunch of Japanese candy)

Mijn volledige FACTS haul, viel al bij al nog wel mee. Ik liet nog een superschattige plushie Toothless liggen, zei keihard neen tegen Rocket Raccoon (aan €10, ik vervloek mijzelf nu) en besloot dat ik beter nog niet alle soorten Japanse snoepjes kocht, kwestie van volgend jaar nog tanden te hebben om onigiri te eten.

Last Week

Ahja, ik bracht ook nog een beginnende keelontsteking meer van FACTS. Ik dacht eerst dat ik gewoon te veel gebabbeld had, maar op maandag deed mijn keel nog steeds zeer en op dinsdag voelde ik mij gewoon ronduit mottig. Ik bracht de rest van de week hangend en liggend in de zetel door, maar vond wel de kracht (letterlijk, wat een stapel!) om mijn gelezen boeken van september te fotograferen. Vijftien in totaal, niet slecht!

Last Week

Op vrijdag voelde ik mij eindelijk weer wat beter en ik besloot van het prachtige weer te genieten door een wandeling te maken. Dat ik halverwege naar huis moest wegens geen zakdoek bij deed niet af aan het feit dat ik er toch deugd van had gehad.

Last Week

Oktober moet ook weer een leesmaand zijn. Ik trok naar de Bib en kwam thuis met Habibi, Fables vol 1., De uitvinding van Hugo Cabret en Ergens waar je niet wilt zijn. Gooi daar nog Burial Rites, The Night Circus, A Monster Calls, The Martian en The Grisha-trilogie bij en je hebt mijn volledige TBR voor deze maand!

Ik heb trouwens nog een paar extra’s aan het einde van deze Last Week blogpost. Geen idee of jullie extra linkjes op deze manier willen krijgen (of is het beter als ik zo’n dingen op Facebook/Twitter deel? Ik wil liever geen Link Love posts schrijven, omdat ik daar meestal te weinig content voor heb), maar ik vond deze initiatieven te leuk om niet te delen.

 • De Grisha trilogie stond niet op mijn shortlist van boeken die ik nog wou lezen dit jaar, maar Blossom Books (alleen al mijn favoriete Nederlandstalige uitgeverij omwille van hun vertaling en promotie van I’ll Give You the Sun ♥) houdt deze maand een Grisha read-a-long. Daar wou ik natuurlijk direct aan mee doen!
 • Deze maand wil ik ook meedoen aan INKtober, waarbij het de bedoeling is om de hele maand oktober iedere dag een tekening te maken. Ik heb geen thema, dus als jullie ideeën hebben voor tekeningen, shoot!
 • Op Snailmaillove loopt er in oktober #DoMoreInOktober, wat ik niet helemaal ga volgen, maar ik heb wel een paar van Fab’s thema’s gestolen, want ze waren te leuk om te laten liggen.
 • Hebben jullie trouwens al gestemd op jullie favoriete Verborgen Parels? De BIB probeert hiermee een aantal Nederlandstalige Verborgen Parels te promoten. Momenteel kan je zelf op je favoriet(en) stemmen en nadien komen de populairste boeken in een gratis app terecht, waar ze gedurende drie maanden beschikbaar zullen zijn. Alleszins dikke duim voor de BIB, want volgens mij is dit best een vernieuwend project.

Wat hebben jullie de laatste weken nog gedaan? Is er nog iemand naar FACTS geweest?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mieke October 6, 2015 at 11:15 pm

  Oh, waar zit Deneef-Goemaer? Ziet er leuk uit.

  Dit jaar niet naar facts, want op reis 🙁 Ik hoop dat ze het terug in oktober gaan leggen, want anders ga ik bijna elk jaar hetzelfde probleem hebben vrees ik. Pop-figuurtjes zijn de beste! Ik kan me absoluut niet inhouden vrees ik, vorig jaar 3 gekocht ^_^

  • Reply plutomeisje October 7, 2015 at 3:09 pm

   Ze zitten in de Onderstraat, nummer 65. Ze zijn wel enkel op zaterdag open, van 11u-18u.
   Moest ik een groter budget gehad hebben, er zouden er nog mee naar huis gekomen zijn, maar ik zat nu al over budget. 😀

   • Reply Mieke October 8, 2015 at 12:56 pm

    Ah merci, volgende keer dat ik in de stad ben loop ik eens langs daar!

    Ja, budget & Facts, dat is een lastige! Ik ging vorig jaar voor het eerst, en woops, de gedeelde buit met het lief was wel impressionant na alles uit te spreiden op de tafel.

  Leave a Reply