Design & Illustration, Workspace

Workspace Wednesday – Go Strange-poster

English
Go Strange poster design

Today is Wednesday, which means I have another Workspace Wednesday for you. I’m showing another project I made this year, but it’s not a school assignment. While I was on my internship, I designed a couple of projects, but the poster I made for Go Strange, is one of the designs I’m proudest of. I still love this poster!

At first Go Strange wanted to use the design of their last fair, but Esign, the company I was an intern at, gave me some time to come up with a couple of ideas. They let me develop one of those designs, which was then put next to the old poster design. Go Strange let a some youths decided which poster they liked best and they voted to go with my new design. Hurray! I got a lot of time from Esign to make this poster fit Go Strange’s needs.

Go Strange illustration design

Go Strange illustration design

I had a lot of fun designing this poster. I really liked the combination of illustration and typography and I love coming up with things like this. I had a lot of feedback from Dorien, one of the designers at Esign, which made my poster better. For the poster I wanted to use some sort illustration style I never used before. So I picked flat design, a sort of extreme 2D version of illustration. I’m not sure my poster fulfils all of the flat design criteria, but the people of Go Strange were pleased. I also designed the Go Strange 2015 website, which fits the design of the poster perfectly.

Go Strange website design

So, what do you think? Nice poster?

Nederlands
Go Strange poster design

Het is woensdag vandaag en dat wilt zeggen dat ik een nieuwe Workspace Wednesday voor jullie heb. Vandaag toon ik nog een van de projecten waar ik afgelopen jaar aan werkte, alleen was dit geen schoolopdracht. Tijdens mijn stage werkte ik aan een aantal projecten, maar mijn poster voor Go Strange is toch wel hetgene waar ik meest trots op ben. Ik vind hem nog steeds geweldig! Misschien hebben jullie hem al ergens zien hangen, want de Go Strange Infobeurs vindt dit weekend plaats.

Oospronkelijk wou Go Strange het design voor hun vorige beurs, twee jaar geleden, hergebruiken, maar ik mocht van mijn stagebedrijf, Esign, ook een voorstel doen. Uiteindelijk werd mijn voorstel gekozen (geheel democratisch, want Go Strange legde mijn postervoorstel en de oude poster voor aan een groepje jongeren en die beslisten) en kreeg ik tijd om de poster volledig op maat van Go Strange uit te werken.

Go Strange illustration design

Go Strange illustration design

Ik heb mij alleszins geweldig geamuseerd met die poster. De combinatie van illustratie en typografie ligt mij wel (allez, ik doe dat alleszins heel graag) en dankzij de feedback van Dorien van Esign puzzelde ik een mooie poster in elkaar. Voor de illustraties greep ik naar “flat design” een soort extreme 2D versie van illustreren, want dat leek mij leuk om eens te doen. Echt volgens de regels van flat design is hij waarschijnlijk niet, maar goed, Go Strange was alleszins tevreden. De Go Strange 2015 website heb ik trouwens volledige in dezelfde stijl mogen aankleden.

Go Strange website design

Wel, wat denken jullie van deze poster? Yay of nay?

Wie trouwens geïnteresseerd is in werken in het buitenland (als vrijwilliger, als stagiair of gewoon zelfs voor een echte job), moet trouwens dit weekend naar de Go Strange Infobeurs afzakken! Voor alle informatie kunnen jullie terecht op de Go Strange website.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mirthe October 7, 2015 at 8:35 pm

  Hele leuke poster! Ik kan me voorstellen dat daar veel werk in gekropen is. 🙂

 • Reply An October 7, 2015 at 9:04 pm

  Cool zeg! Heel mooi, en tof dat ie ook echt gebruikt wordt!

 • Reply Kathleen October 8, 2015 at 10:10 am

  Zeer proper werk! Zowel de typografie als de illustraties. Dikke duim!

 • Reply Mieke October 8, 2015 at 12:46 pm

  Waw! Vind ik echt een toffe poster, als ik die zou tegengekomen zijn, zou ik zeker stilstaan en eens lezen. Zo leuk dat ze ook de website in dezelfde stijl wilden, tof om de kleine details overal te zien terugkomen daar.

 • Reply Le petit requin October 8, 2015 at 5:30 pm

  Heel mooi gedaan! En leuk ook van je stageplek dat ze je de kans geven om iets te ontwikkelen (zeker aangezien er al een oorspronkelijk idee was) en uiteraard nog veel toffer dat het jouwe dan uitgekozen is. Goed bezig 😉

 • Reply Last Week • Plutomeisje October 18, 2015 at 8:30 pm

  […] I went searching for the Go Strange poster I designed during my internship as one of my friends had told me it was up in the Gent-Sint-Pieters station. I […]

 • Leave a Reply