Design & Illustration, Workspace

Workspace – 2016 Agenda WIP

Workspace Wednesday - Agenda Work in Progress

So far, I’ve shown you a lot of school assignments in these Workspace Wednesday updates, but today it’s time for something different! As I mentioned in my Winter Bucket List post, I’m currently working on my 2016 agenda!

I wanted to make my agenda even more flexible this year. After thinking about it for a while, I decided upon a Midori Traveler’s Notebook styled agenda. This will give me a lot of flexibility. I can add months when I need them or take out the one I no longer need. I can also add extra folders for taking notes or sketching or add pockets for all sorts of knick-knacks.

Workspace Wednesday - 2016 Agenda Moodboard

Sources: 1) mochithing2) recording thoughts – 3) Rosy Outlook 2016 Planner  – 4) PapergeekMY  – 5) PapergeekMY6) A Bowl Full of Lemons7) Emiley Ley

The design for the pages is almost ready (it’s been like this for ages). I still need to multiply them so I can fill a whole year, but before I do this, I would appreciate any feedback you guys want to give me! I’ll make this agenda downloadable + I’ll add a tutorial, so if you feel like something could be added or changed, please leave it in the comments below!

2016 Agenda - Monthly overview

I tried to keep the design quite simple and light. No heavy elements and no coloured details. I also refrained from  using elements that go off page, this way anybody can print the agenda at home and there will be no tedious cutting pages to the right size. (As I still need to update my blog to a version with wider photos, you’ll have to click on the images for a better view)

2016 Agenda - To do lists

2016 Agenda - Weekly overview

At the beginning of each month there will be a title page. Because I also wanted to add some colour in my agenda (and to add some creativity/stress-relieving) I decided to turn the title pages into colouring pages. I’m currently drawing and inking these themed title pages and when I have all twelve, it wont take long for my agenda to be finished!

Workspace Wednesday - 2016 Agenda Work in Progress

I bought my piece of leather yesterday (and managed to pick the priciest piece in the shop) and I’m getting really excited to finish this project, so I can put it up on the blog! The only piece I’m missing is some round elastic cord. I don’t know where you can buy this by the meter? It would be awesome if I could find it, somewhere in Belgium, in some nice bright colour, not the standard black and dull red you can find at Veritas.

So, what do you think of this project so far? Interested in this agenda?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply fieke October 28, 2015 at 9:13 pm

  Superleuk! De overzichtspagina’s per maand vind ik handig (en vond ik tot nu toe bij heel weinig agenda’s in de winkel). Ook de to do’s per dag zijn leuk! Momenteel heb ik een Moleskine, waar je links een weekoverzicht hebt en rechts een blanco bladzijde voor to do’s.
  Ik ben er nog altijd niet over uit wat ik ga doen. Ik zie er wel een beetje tegenop om alles zelf ineen te knutselen, omdat ‘ie dan misschien minder stevig zal zijn als een ingebonden exemplaar…

  • Reply plutomeisje October 29, 2015 at 5:00 pm

   Ja, als blogger is zo’n overzichtspagina onmisbaar, vind ik! In één oogopslag een hele maand kunnen zien is zo gemakkelijk. Over die to do’s was ik nog een beetje aan het twijfelen, want je verliest er wel een stukje gewone schrijfruimte door…

   Vorig jaar heb ik trouwens ook zelf mijn agenda gemaakt (http://www.plutomeisje.be/2015/03/diy-day-planner/) en die zit nu nog steeds stevig in elkaar! Hij heeft veel minder afgezien dan ik gedacht had. Toen was hij zelfs met gewoon naaigaren ingebonden. Met het systeem dat ik dit jaar wil gebruiken zou lang meegaan ook geen probleem mogen zijn en doordat ik dit jaar niet alles aan elkaar ga naaien, zou het ook zo lang niet mogen duren om zelf een agenda in elkaar te steken. 🙂

   • Reply fieke October 29, 2015 at 8:50 pm

    Die van vorig jaar heb ik zeker gezien! Het lijkt me alleen heel veel werk om te maken. Maar misschien zie ik dat verkeerd :-).
    Momenteel overweeg ik misschien de agenda van Flow, maar die heeft geen maandoverzicht. Misschien ben ik te kritisch? 🙂

 • Reply An October 29, 2015 at 9:53 am

  Ooee, heel leuk! Misschien moet ik gewoon die van u gebruiken als ik geen tijd meer heb om er zelf een te maken :).
  De overzichtjes en to-do lijstjes lijken me alleszins heel handig.
  En ook het gebruiken van de traveler’s journal, dan kan je hem zo dik of dun maken als je zelf wilt.

  • Reply plutomeisje October 29, 2015 at 4:50 pm

   Haha, dank u! En inderdaad, dat lijkt mij een enorm voordeel dat je zelf kunt beslissen hoe dik je agenda is! Waarom al die oude pagina’s altijd meesleuren, bijvoorbeeld? :p

 • Reply Le petit requin October 29, 2015 at 2:53 pm

  Hmm, ‘t ligt waarschijnlijk aan mij, maar ik zie niet zo goed hoe je je papieren juist vastmaakt in dat traveler’s journal? Want dat houdt mij vooral tegen om een ontwerp op de computer te maken: dat ik eigenlijk niet goed weet hoe ik mijn geprinte pagina’s kan bevestigen 🙂

  Mooi ontwerp alleszins! Als ik niet zoveel zin zou hebben om zelf te beginnen knutselen, zou de jouwe zéker een optie zijn; ik hou wel van dat frisse en witte!

  • Reply plutomeisje October 29, 2015 at 4:55 pm

   Neen, dat ligt niet aan u hoor, ‘k heb niet echt verduidelijkt hoe die katernen van de agenda bij elkaar gehouden worden. In Midori’s gebruiken ze daar elastieken voor, waar je de bundeltjes van de agenda kan inschuiven. Het voordeel hieraan is dat je altijd zelf kan beslissen welke stukken je meeneemt en welke niet, maar je kan er ook altijd extra bundeltjes aan toevoegen. Wanneer ik mijn tutorial schrijf, ga ik daar wel op terug komen, hoe je alles precies stevig bij elkaar kan houden.

   Ik heb ook al een voorbeeldje gemaakt met een cover van vinyl en stof, waar maar drie bundeltjes inzitten (weliswaar van wat dikker papier), maar dat voelt toch stevig aan.

   En moest je zelf een agenda willen ontwerpen en zoals een boek inbinden, dan moet je eens kijken in de post van mijn agenda vorig jaar, die had ik toen ingebonden. Een jaar later hangt is steeds nog stevig aan elkaar!
   http://www.plutomeisje.be/2015/03/diy-day-planner/

 • Reply Kapucijnaap October 31, 2015 at 3:09 am

  Schoon gerief! Misschien waag ik mij dit jaar weer eens aan een agenda – heb er geen meer sinds een paar jaar, en dat gaat eigenlijk makkelijker dan gedacht, met een ZsaZsa kalender in de keuken, en afspraken in Outlook voor het werk (maar nu ik een paar maanden niet vast ga werken, is zo’n ding misschien wel weer handig). Anyway, wat ik wou zeggen: hebben ze zo’n elastisch koord niet bij de Stoffenkamer?

 • Leave a Reply