Personal, Projects

Doing 12 Dates of December!

12 Dates of December = 12 dates in December. As we have a lot of family party’s in December, it's nice to make some extra time for your significant other.

Last year’s December was all kinds of not fun for a lot of different reasons. So I decided I wanted to make this year’s December a more memorable month for all the right reasons. I also wanted to do something special with the Boy, so when I stumbled upon A Cup of Life’s 12 Dates of December post of last year, I had found my plan!

Doing 12 Dates of December is exactly what it sounds like: 12 dates in December. As we have a lot of family parties in December, I thought it would be nice to also make some extra time for each other. Luckily the Boy immediately liked the idea of doing 12 Dates of December!

12 Dates of December - All dates hung in two rows with some twine

We gave ourselves some time to think about date ideas. Then one night, whilst watching Firefly (what’s better for setting a holiday mood than some space cowboys?), we each picked and wrote down our date ideas. We could both pick six ideas, without telling each other what those dates would be. I wrote down all the even numbers, the Boy picked the uneven ones.

12 Dates of December - Carefully writing down our dates

We added some extra rules:

 • we each can spent €20 on our dates (which meant we also had to add some free/cheap dates, which made coming up with them a little bit harder)
 • if your date was already picked once before, you have to come up with a new one

Although we haven’t started yet, we already know we both wrote down the same date as our first and second date of December. Apparently we’re both really exited about picking out and decorating a Christmas tree! As we never had one before, I can’t blame us.

Some supplies for wrapping and writing our dates. I used tissue paper and washi tape for wrapping. We wrote our dates down on some white stock paper using ProMarkers. 12 Dates of December - More supplies for wrapping our dates. Black and white and green and white striped tissue paper, black washi tape and twine. I used my favourite pair of scissors from Hay.

We wrote the dates down and wrapped them nicely. The process of deciding on the dates and then writing them down, shielding them from each other, was a lot of fun on it’s own. And the wrapping part was quite hilarious, as the Boy was complaining loudly how hard this was. We put the dates up next to our dining table, so they’re one of the first things we’ll see in the morning. Whenever we feel like it, we can pick a date.

12 Dates of December - All dates are neatly hung next to our dining table12 Dates of December - All dates are neatly hung next to our dining table

The whole process of picking our dates made me very exited to start unwrapping the first one! I’m also very curious what the Boy picked, it almost makes me want to take a peek under the wrapping paper…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sanne November 23, 2015 at 7:46 pm

  Super leuk, wat een goed idee. Ik kan me voorstellen dat je inderdaad ook dates moet bedenken die niet echt geld kosten, te weinig geld hebben is eigenlijk wel de grootste reden dat m’n vriend en ik niet zo vaak op een date gaan. Dit klinkt wel echt ontzettend leuk en ook wel iets dat me aan het denken zet, namelijk dat het wel super belangrijk en leuk is om samen op pad te gaan! Voor december hebben we wel een dagje al ingepland om naar Loods 5 te gaan om wat mooie spulletjes voor in huis uit te zoeken (ik heb nog een cadeaubon liggen van m’n verjaardag), dus dat is ontzettend leuk. Als ik klaar ben met studeren en meer geld zal gaan verdienen moeten we echt vaker dingen samen doen.
  Oké veel te lang verhaal over mij! Ik vind het echt super leuk dat je dit doet 🙂 heel heel heel veel plezier samen, hopelijk worden jullie allebei verrast door elkaar! Ga je hier nog vaker iets over plaatsen?
  Liefs

  • Reply Sanne November 23, 2015 at 7:50 pm

   Ohja ik wilde nog zeggen dat je fotootjes zo mooi zijn!
   Zo’n mooi plaatje met die planten en vlinderposter.
   Je inspireert me! Ik had nog een prachtige vlinderposter, maar de lijst is kapot te gaan en nu ga ik ‘m toch weer ophangen op de manier waarop jij het ook hebt gedaan!
   Liefs

   • Reply plutomeisje November 25, 2015 at 10:56 pm

    Oh, dank je! 🙂
    De vlinderposter hangt wel niet alleen op met washi tape (dat heb ik geprobeerd, maar dan valt ie vrij snel van de muur). Er zitten ook poster buddies onder.

  • Reply plutomeisje November 25, 2015 at 11:00 pm

   Ik ga ook niet zo vaak op date met mijn Vriend, ook omwille van budget. Vorig jaar (en ook de eerste helft van dit jaar) had ik het echter zo druk met school, dat we echt weinig samen hebben kunnen doen, dus denk ik dat een paar extra dates wel eens mogen. 🙂

   Ik denk wel dat er nog updates gaan volgen (minstens eentje), maar ik vergeet vaak foto’s te nemen tijdens zo’n dingen, dus ik weet niet of die super interessant gaan worden.

   (ooh en Loods 5! Ik wil mij daar ooit eens enorm gaan uitleven, maar ik moet eerst een rijbewijs hebben en een job… :p)

 • Reply An November 23, 2015 at 8:06 pm

  Leuk idee! Hopelijk veel gezellige qualitytime in het vooruitzicht! Veel plezier ermee!

  • Reply plutomeisje November 25, 2015 at 10:53 pm

   Dat hoop ik ook. Alleszins hoge verwachtingen!

 • Reply Shifra November 24, 2015 at 12:58 pm

  Wat leuk dat je het gaat doen! Heel veel plezier!!

  • Reply plutomeisje November 25, 2015 at 10:52 pm

   Dank je. Ik kijk er echt naar uit! 🙂

 • Reply Hanneke November 26, 2015 at 11:49 am

  Super leuk! Zoiets heb ik ook ooit aan mijn vriend gegeven voor zijn verjaardag. 🙂

 • Leave a Reply