Freebies

Keeping things clean monthly to do list (+ printable)

I don’t know about you, but I think I can already smell spring in the air! We’ve had a couple of sunny days in the past week (and a couple with non-stop rain pouring down) and it starts to feel like spring. Which makes me feel all energized and itching to do some spring cleaning. What’s better than a good spring cleaning? Making a to do list with all the things that need cleaning of course!

Ok, I’ll tone down my enthusiasm about spring cleaning a bit, before people start thinking I’m possessed by Mari Kondo or something. I’m not that of a enthusiastic cleaner to be honest and some tasks almost never get done in this house (*kof* the windows *kof*). I made myself a neat little to do list so I can better keep track of all the things that need to be done on a weekly and monthly basis.

Keeping things clean with this monthly to do listKeeping things clean with this monthly to do list

I kept it nice and simple, though I contemplated writing down all the different chores, so the printed basis would be the same every month. I even researched what people deemed normal to do on a weekly and monthly basis, but those people on the house cleaning fora scare me know. Who has time to wash out their kitchen cabinets every week? And who’s bottom is that dirty their toilets need daily cleaning? Really people, too much cleaning isn’t healthy. Go eat some dirt! (please don’t, but you get my drift)

Keeping things clean with this monthly to do list

If you’re also in need of keeping your cleaning habits on track (or if you just like lists and ticking off tasks), I’ve made the to do list into a printable. Just click the image above to download the pdf. And tell me, what is the one cleaning thing you never get to?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Le petit requin March 3, 2016 at 6:29 pm

  Hahaha, toen ik vorig jaar voor het eerst zo’n jaarplanning opstelde voor het huishouden, ging ik net zoals jij eens online zien hoe vaak dingen zo gedaan moeten worden. Ik voelde mij precies de grootste slons ooit 🙂 Maar inderdaad: elke dag de wc kuisen (ik vond er zelfs die dat 3x per dag doen!), freaks!

  En de ramen zijn hier ook een van de grootste pijnpunten. En, eigenlijk erger want veiligheid enzo, in theorie zouden autobanden 1x per maand moeten bijgepompt worden. Nu rijden wij er wel niet zoveel mee, dus hoop ik dat dat niet zo vaak moet, maar toch… vorig jaar is dat exact 2x gebeurd: toen de garage het deed bij de wissel zomer-winterbanden. Oeps 🙂

  • Reply plutomeisje March 4, 2016 at 1:33 pm

   3 keer per dag de wc- kuisen? O__O Why?

   Hmm, autobanden worden hier ook wel nooit opgepompt. ‘k Had dat zelfs nog nooit gehoord dat zoiets maandelijks moet gebeuren. 😛

 • Reply Charlotte March 4, 2016 at 5:56 am

  Haha, sommige mensen overdrijven nogal. Groot gelijk dat te veel kuisen ongezond Is, letterlijk zelfs, want mensen gebruiken tegenwoordig zo veel ontsmettingsmiddelen en javel, wat absoluut niet nodig Is. Het veroorzaakt mede de resistentie van bacteriën gezien ze door overmatige blootstelling uitgedund worden tot enkel de sterkste. Waarom willen mensen graag alles ‘ontsmetten’? Vroeger was dat alleen voor ziekenhuizen ed. Voor uw keuken is gewone hygiëne meer dan genoeg.
  Soit, genoeg gepreekt, en voor ge gaat denken dat ik in een zwijnenstal woon, ik heb vorige week pas een soort spring cleaning gedaan, maar dan gewoon met stofdoek, dwijl, water en wat Marseille zeep 😉

  • Reply plutomeisje March 4, 2016 at 1:36 pm

   ‘k Snap die ontsmettingsobsessie ook niet. Zeker niet als mensen met van die Detol ontsmettingsdoekjes ofzo afkomen. Gewoon een beetje basis hygiëne en ge komt er ook wel. 🙂

 • Reply liesellove March 4, 2016 at 8:59 am

  Ik heb alvast deze post gepind en mss doe ik het maar eens zo… structuur heb ik nodig eigenlijk en van nature leg ik dat niet echt aan haha 😉

  • Reply plutomeisje March 4, 2016 at 1:37 pm

   Jup, een gebrek aan structuur is hier ook een beetje het probleem. En achteraf kunt ge u dan super goed over uzelf voelen als ge ziet wat ge allemaal gedaan hebt op een maand. 😀

 • Reply fiekefatjerietjes March 4, 2016 at 9:57 am

  Leuke blogpost! Ik ben hier verre van een kuisfreak, maar ik wil graag dat het er netjes bij ligt. Ik ga niet elke week de keukenkastjes uitkuisen, en de wc wordt ook niet elke dag gekuist (serieus, zijn er mensen die dat écht doen?!). Voor sommige ‘taakjes’ heb ik een terugkerende taak in mijn agenda, en andere doe ik wanneer het me opvalt dat het écht vuil is. Bij ons zijn de ramen ook een pijnpunt, maar dat heb ik uitbesteed aan mijn man (en hij kan dat écht goed). Het nadeel nu is vooral dat er nog geen terras en oprit ligt, en daardoor de ramen heel snel vuil worden door opspattend zand en aarde als het regent. Als het ons stoort kuisen we de ramen eens, en dan zie je ook duidelijk het verschil en dat geeft voldoening. Want zeg nu zelf: als je elke week de ramen wast ga je geen verschil zien hoor… 🙂

  • Reply plutomeisje March 4, 2016 at 1:42 pm

   Ja, blijkbaar zijn er mensen die dat dagelijks doen…
   En dat is wel een goed excuus om uw ramen wat langer te negeren. Hier hebben we ook al een paar jaar veel stof en zand van een grote bouwwerf wat verderop, maar waardoor dat wel een beetje frustrerend is om te zien hoe snel die ramen weer vuil worden. En idd, als ge ze alle weken wast ga je het inderdaad niet zien en dat moment vlak nadat ze gewassen zijn en de wereld lijkt zo een stukje helderder, dat is op zich wel mooi. 😛

   • Reply fiekefatjerietjes March 5, 2016 at 10:34 am

    Hier gaat het vooral om prioriteiten. Ik vind een nette keuken / badkamer belangrijker dan propere ramen. En je kan niet álles goed doen, dus moet je keuzes maken. Ik ga er dan ook totaal niet wakker van liggen als mensen een opmerking maken dat de ramen vies zijn 🙂

  Leave a Reply