Tips, Travel, Urban Jungle

Floraliën 2016 – Sneak Peek

Floraliën Gent 2016

Yesterday I had the opportunity to go to the Floraliën sneak peek. If you’re unfamiliar with the Floraliën (Floralies in English): it’s an enormous event all about all things flora. On the Floralies you get to see the prettiest flower arrangements and sculptures and inspirational gardens. All this is set in contrast with historical locations in Ghent.

I’m a bit of a plant lady (and a cat lady, I basically live in a jungle with feral predators), so being invited I was very excited to see the sneak peek for the Floraliën. I’d never been to the Floralies before and they only take place every five years!

Floraliën Gent 2016

I met up with Elisse, Ines and Sarah and we explored the 5 km long trail, taking us from place to place, all the while talking blogs, taking silly pictures and having a good time. It was nice to see Elisse again and to meet Sarah and Ines. And it was awesome to talk about blog-stuff without people thinking I’m a crazy person living only on the internet.

Floraliën Gent 2016 - Plutomeisje has made it to the wall!

I was very happy to see Plutomeisje made it on the Floraliën name wall at the STAM. Being an eager beaver is pretty awesome sometimes. You can still make your own name in Floraliën style on the website.

Floraliën Gent 2016 - First stop: the LeopoldskazerneFloraliën Gent 2016 - First stop: the LeopoldskazerneFloraliën Gent 2016 - First stop: the Leopoldskazerne

The Floraliën went through a bit of a make over. In the past the exhibition took place in a giant event hall and was completely indoor. With the 2016 edition you have indoor and outdoor parts on all the different locations, which I actually really liked. Knowing how much people have bought a pre-sale ticket (100 000!) I think everybody will be able to appreciate the fresh air and the change of scenery between locations.

Floraliën Gent 2016 - At the Sint-Pietersplein Floraliën Gent 2016 - At the Sint-Pietersplein

There are four main locations: the Bijlokesite, the Leopoldskazerne, the Sint-Pietersplein and the Citadelpark. We did have some trouble locating the entrances to certain parts of the exhibition, but I’m sure when there’s more people on the trail finding your way won’t be a problem.

Floraliën Gent 2016 - At the Sint-Pietersplein

Photo by Elisse

Floraliën Gent 2016 - At the Sint-PieterspleinFloraliën Gent 2016 - At the Sint-PieterspleinFloraliën Gent 2016 - In the Sint-Pieters church

Thank you WallkieTalkie  and Floraliën Gent for inviting me, I had a blast! And thank you Elisse, Sarah and Ines for the company, we need to do this more often (as in companies: invite me so I can be a more sociable blogger 😉 ).

Floraliën Gent 2016 - At the CitadelparkFloraliën Gent 2016 - At the Floraliënhal in the Citadelpark

Are any of you going to the Floraliën this year? Have you ever been in the past?

Floraliën Gent from april 22nd to May 1st.
Open daily from 8h to 22h (last entrance at 21h).
For tickets & more information check the Floraliën website.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply fiekefatjerietjes April 22, 2016 at 4:03 pm

  Wauw, geweldig! Ik zag al foto’s bij Ines, maar deze zijn ook geweldig. Ik hoop dat ik snel weer beter ben zodat ik misschien ook nog kan gaan…

  • Reply plutomeisje April 22, 2016 at 10:20 pm

   Oei, ziek? Veel beterschap! Ik vond het alleszins de moeite om gezien te hebben! (alhoewel ik €30 ook wel veel geld vind, ma ik heb dan ook een klein budget :p) ‘k Had er graag nog wel eens overdag langer rondgelopen.

   • Reply fiekefatjerietjes April 23, 2016 at 11:08 am

    Helaas wel, een (buik)griepje te pakken gehad. Maar na een week alleen maar rusten gaat het gelukkig al iets beter nu!
    De toegangsprijs is inderdaad niet goedkoop, maar als ik de foto’s zie lijkt het zeker wel de moeite. Ik weet alleen niet of ik er nog ga geraken komende week. En anders is het wachten tot binnen 5 jaar zeker 🙁

    • Reply plutomeisje April 27, 2016 at 9:02 pm

     Blijkbaar kan je ‘s avonds vanaf 19u voor €19 (tickets zijn aan de deur te koop) binnen voor de laatste uren van de dag. Er is ook nog een lichtshow deze week, dus dat maakt het misschien wat interessanter (en goedkoper!)

 • Reply Precies Lies April 22, 2016 at 9:47 pm

  Woow, ziet er geweldig uit!

 • Reply Mariska April 23, 2016 at 9:32 am

  Ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest verwachten maar het ziet er echt indrukwekkend uit!

 • Reply Ilse April 23, 2016 at 9:57 am

  Heel mooi! Moet zo leuk zijn om dit als een van de eersten te mogen zien! 🙂

 • Reply Elisse April 23, 2016 at 4:55 pm

  Het was echt tof om jullie nog eens te zien! En zo jaloers dat uw naam daar op de muur staat eigenlijk, haha!

  • Reply plutomeisje April 27, 2016 at 9:03 pm

   Haha, daar ben ik stiekem echt wel trots op hoor :-p

 • Reply An-Sofie April 24, 2016 at 3:14 pm

  Zulke mooie foto’s die je gemaakt hebt!

 • Leave a Reply